Wc kan niet doortrekken

A

Anonymous

Gast
  • #1
Ik heb een toilet die niet meer doortrekt omdat het pookje (om door te trekken) losgeschoten/afgebroken is uit de houder. De houder is van keramiek, het pookje van metaal. Ik denk dat ik het alleen maar vast kan lijmen. Of hebben jullie nog tips?

Alvast bedankt, Ellen
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Ellen, waar praten we over: een hoge stortbak, dus een die hoog aan de muur hangt? Of een lage keramische bak? (Ik denk het eerste)

Indien het keramiek zelf afgebroken is zal het erg moeilijk worden dat pookje te lijmen, want het moet natuurlijk wel kunnen bewegen! Eventueel zou je me een foto (overzicht + details) van de situatie kunnen sturen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Het gaat om een lage keramische bak die aan de toiletpot is bevestigd.

Die foto's worden wordt een probleem want ik heb geen digitale camera.

Het gaat om een Villeroy en Boche toilet. Bovenop de spoelbak zit een trekknopje om door te trekkken. Deze kan nu helemaal uit de spoelbak getrokken worden terwijl het normaal vast hoort te zitten aan een keramiek hulsje in de spoelbak zelf.

Zelf twijfel ik ook of dit nog te repareren is omdat het geheel natuurlijk ook nog in water zit. Wellicht is het nog een tijdelijke oplossing om door beide elementen (metalen buisje en keramieke hulsje) een gaatje te boren en ze met een pinnetje vast te zetten, maar ik heb nog nooit in hard keramiek geboord en weet niet of dat kan.
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Beste Ellen, ik denk niet dat je in dat keramiek kunt gaan boren. Dat barst dan alleen maar. Voor mij zijn er twee mogelijkheden zonder de hele stortbak te vervangen:
a. De bovenkant van de stortbak + het hulsje + de klok (dat keramische deel) mee nemen (als dat gaat...) naar een goede sanitair-zaak, of een onderdelenhandel voor witgoed. Wellicht hebben ze gewoon de vervangende onderdelen.
b. Dat buisje en de binnenkant van het keramiek zeer goed afdrogen, ontvetten met thinner oid, en aan elkaar lijmen met een twee-compontenlijm. O ja en je moet natuurlijk eerst het stopkraantje dichtdraaien en de wc een keer doortrekken - dat keramische deel omhoog trekken om te zorgen dat het water weg is voor je gaat lijmen!

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu