WC bak stroomt niet vol na doortrekken

Stephan79

  • #1
Goede avond iedereen,

sinds vanmorgen heb ik het volgende probleem met mijn wc. Als ik doortrek, dan hoor je een soort van sissend(zoiets als een lek) én hoor ik het water lopen in de waterbak. De WC spoelt dus WEL door, maar de spoelbak vult niet zich niet meer met water. Vervolgens draai ik dan het waterkrantje dicht en weer open, dan loopt de waterbak wel vol en stopt ie er op tijd weer mee(zo hoort het ook). Voor alle duidelijkheid als ik dat kraantje dus niet dichtdraai blijf ik constant dat sissende geluid horen en komt er geen water in de waterbak. Een afbeelding van de wc heb ik bijgevoegd.




Kan iemand mij hiermee helpen?
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het plastic ringetje rondom de doorspoelknop kan er af gedraaid worden, dan kan het deksel er af en kun je de stortbak inspecteren op schade.
Als het leidingkraantje dicht is kan ook het vul- gedeelte er vast wel op een of andere manier uit, dit is een universeel onderdeel. Dit schoonmaken of vervangen.
 

Xr8

  • #3
Zo te zien een Sphinx duoblok met Wisa vlotter. Waarschijnlijk het membraam, al vaker hier besproken.

Vlotter uit de bak halen de witte moer losdraaien en kijken of er een scheur in het zwarte rubber zit. Zoja deze vervangen.

Indien u de gehele vlotter wilt vervangen houd er dan rekening mee dat een standard 3/8" vlotter niet past ivm de 1/2" aansluiting in de bak.
Een universele vlotter is wel toe te passen u dient dan alleen een 1/2"buiten x 3/8" binnendraad verloop te plaatsen. Tussen de koperleiding en dit verloop tevens een nieuwe 1/2" fiberring plaatsen.
Dit is vaak ook nodig als u de vlotter verwijderd.

Succes.
 

Stephan79

  • #4
Bedankt voor de reacties! Ik heb het deksel nu los:-)! Hoe verwijder ik de vlotter uit de bak?
 

Fiesiekus

  • #5
Nadat je het kraantje van de H2O-toevoer hebt afgesloten en hebt afgekoppeld,, draai je de wartel aan de buitenzijde van de stortbak los van de messing draad. Dan via de binnenzijde de vlotter verwijderen.
 

Xr8

  • #6
De wartel waaraan de vlotter bevestigd zit niet zoals bij een normaal reservoir aan de buitenkant, maar aan de binnenkant.

De vlotter vasthouden en deze moer losdraaien, je kunt nu de gehele vlotter eruit halen.

Succes.
 

Stephan79

  • #7
Het is gelukt:-)! Het was inderdaad een scheurtje in het membraam! Bedankt voor al jullie hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu