WC bril gaat niet los - verroeste moer aan de onderkant

Nic01

 • #1
ik heb bijna alle posts gelezen op dit forum maar nergens de oplossing kunnen vinden. Ik krijg de wc bril niet los van een hangtoilet. BIjgaand een foto van de verroeste moer aan de onderkant, met een plasic kapje. Door de krappe ruimte kun je daar niet met een tang oid terecht.
Ik heb een post met een bijna gelijke foto op dit forum gezien en daar hadden ze het over het indrukken van een knopje in het midden? Ik weet alleen niet over welk knopje het gaat.

De bevestiging aan de bovenkant kan niet los, er zit ook geen schroefje in de chromen bevestiging (zag ik op een andere post).
Ik hoop dat iemand kan helpen, ik ben er al uren mee bezig en heb dit forum van boven tot onder doorgeploegd, maar geen oplossing.
onderkant.jpg
bovenaanzicht.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Uw andere topic is verwijderd i.v.m. andere oplossing dan bij het topic waar u aangehaakt hebt.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
  Achter de chromen blokjes aan de bovenkant van de pot zit een schroef als het goed is.
  Die los draaien en dan het chromen blokje naar voren schuiven.
  Dan zie je daar weer een schroef zitten die moet je losdraaien, en dan komt de bril los.
   

  Nic01

  • #4
  Beste Peter,
  Bedankt voor de tip. Met de aller kleinste schroevendraaier kon ik er nog niet bij omdat het te dicht op de achterwand zat. Maar toen bleek het met een inbus te lukken. Vervolgens was ook de hoofdschroef een inbus. 1 daarvan draait nu nog dol, maar daar kan ik met wat gereedschap nog wel wat mee.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
  Ja was ik vergeten te vermelden, dat het inbus schroefjes waren.:oops:
   

  Joppie

  • #6
  mijn Vrouw gaat niet van de pot opstaan om de billen af te vegen daardoor raakt de bril altijd los. Moet ik weer onder de pot hangen om de moeren vast te draaien. Bij kennissen met vrouwen ook het zelfde. Ik stop er mee doe het niet meer! Het was altijd doe de bril omhoog tot vervelends toe. Mevrouw herkend de schuld niet lekker puhh.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu