Waterwerende gipsplaten afwerken

Didier

  • #1
Dag klussers

Ik ga een badkamer op de bovenverdieping bouwen. Wanden van vochtwerende gipsplaten op een houten frame. Normaal gebruik ik uniflott of een ander merk en gaas om de ak randen af te werken. Kan ik dit product ook gebruiken in een badkamer of moet dit ook in een waterwerende uitvoering? Een deel van de wanden wordt betegeld. Maar niet alles. Een deel wordt gesausd.

Dank
Henk
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ook schimmel/vochtwerende gipsplaten kunnen niet goed tegen water; daar zou ik zelf nooit op tegelen in de buurt van waterbronnen. Als je een goede water/dampdichte verf gebruikt, kun je verder prima met de standaard materialen werken in de minder kritische zones.

Overigens is een houten frame ook redelijk riskant in de badkamer; zorg er dan in ieder geval voor dat je waterdichte laag goed in orde is. Dus niet alleen vertrouwen op de tegels en voegen, maar een waterdichtingsdoek toepassen en goed aansluitende hoeken.
 

Didier

  • #3
Top. Ga ik doen. Maar nog even over de afwerklaag die ik normaal gebruik om de AK randen af te werken. Moet daar nog een specifieke stuclaag op of kan ik de standaard uniflott gebruiken?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
Daar waar tegelwerk komt, kun je de naden gewoon dichtzetten met tegellijm en een gaasje er op.
Waar stukwerk komt kun je dan het door u aangeven product gebruiken.
 

Klussen.

  • #5
Ik zou in elk geval de hoeken versterken met kimband en waterdichte pasta.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Ja dat moet natuurlijk in een badkamer in het natte gedeelte.
Maar dat had Impie ook al aangegeven.
 

Didier

  • #7
Top. Voldoende
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu