Waterverlies via overloopventiel cv ketel

Jspost

  • #1
Door het overstortventieltje van mijn cv ketel loopt al maanden een beetje water weg. Soms is een tijdje droog, maar ineens druppelt het dan weer. Daarom voor de zekerheid maar een opvangbakje eronder gezet. Het is niet zo dat ik nou hele sloten water verlies, maar het hoort toch niet? Het overstortventieltje is inmiddels aardig verkalkt. Kan iemand mij vertellen of ik me hier zorgen over moet maken en hier iets aan moet doen? Zit het ventieltje misschien te hoog of te laag op de buis?

Bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
JSpost, dit probleem heeft zeer recentelijk nog op de site gestaan, maar je hebt blijkbaar (nog) niet bij de oudere berichten gekeken. :wink:

antwoord 14-02-2005
Als dat ding inderdaad continue druppelt zou dat best eens de oorzaak van het drukverlies kunnen zijn, maar kunnen natuurlijk daarnaast nog andere oorzaken zijn.

Als ik jou was zou ik niet te moeilijk doen over dat ventiel, zo'n ding is helemaal niet duur en te koop bij elke goede dhz zaak!

Voor het vervangen wel het systeem leeg laten lopen tot ruim onder het niveau van dat ventiel, en bij het vervangen even wat gastape of hennep gebruiken voor de afdichting!


De hoogte waar dat ventiel zit, maakt hierbij geen verschil. De oorzaak is meestal wat vuil tussen de afsluiter van het overstortventiel.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu