Waterschade,witte bobbeltjes en gaatjes granieten vloer

Jessica123

  • #1
Ik heb thuis een ernstige lekkage gehad waarbij de granietenvloer(tegels) enige uren "onder water" heeft gestaan. De vloer is van licht grijs naar donker grijs verkleurd door het vocht. Nu komen er langzaam een soort bobbeltjes op, ik denk van de kalk in het water dat er op heeft gelegen. het lijkt naar buiten te komen, de tegel uit. Ook zie je kleine putjes ontstaan, alsof er stukje van de tegels oplossen. Ook zie je kleine scheurtjes ontstaan op sommige tegels.

De expert is wat vaag met uitleg, de vloer kan droog worden(kan twee jaar duren) maar kan ook kapot gaan. We moeten afwachten. Heeft iemand hier ervaring mee? Wat kan ik verwachten? Is er kans dat de vloer behouden kan blijven? Eronder ligt vloerverwarming als hoofdverwarming.

Alvast bedankt!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
Met graniet gebeurd dat niet
dat is zo ongeveer de hardste meest slijtvaste natuursteen soort die er bestaat
als daar een kalk aanslag op komt moet je die er zo af kunnen poetsen
maak eens een foto van die vloer
 

Jessica123

  • #3
Vlekken/bobbeltje gaan er echt niet af, ook niet met een groen schuursponsje. Zal morgen als ik thuis ben een foto maken(woon nu ergens anders ivm de schade). Expert zei nog wel dat de kalk de tegel als het ware van binnen uit stuk kan drukken. Lijkt te gebeuren gezien de scheurtjes en gaatjes. Bedenk wel dat we het hebben over een paar kuub water, geen emmertje, het water heeft echt urenlang gestroomd.
 

EGeen

  • #4
Als ik dit zo hoor, lijkt het me dat de vloer inderdaad afgeschreven is, al ben ik geen vloerenexpert.

Wel ben ik eigenlijk heel benieuwd hoe in een woning meerdere kuubs met water over de vloer kan zijn gekomen?
 

Jessica123

  • #5
Nog even geen foto's, moet nog naar het huis en daar is het enorm warm door de drogers die zijn geplaatst. Doe ik dus vanavond maar. Mijn man heeft vanmorgen vroeg de jerrycans met opgevangen water al geleegd.

Er is een aansluiting van een waterleiding op een kraan kapot gegaan en omdat we niet thuis waren heeft dat urenlang gestroomd. Het kwam vanaf de bovenste verdieping van het huis en heeft uiteraard zijn weg gezocht naar beneden. Het is beneden op de granieten vloer blijven staan en ingetrokken(en in de bovenvloer, muren, ingestort plafond, etc). Misschien volgende keer de hoofdkraan maar dicht doen als ik een dagje weg ben? Ben er wel toe geneigd. Brandweer heeft de boel leeggepompt en opgezogen en een schatting van de hoeveelheid water gemaakt. Was niet echt leuk thuiskomen :(
 

Jessica123

  • #6
Eindelijk een foto van de vloer. Het lichte stuk is de originele tegel, het donkere is hoe de vloer nu is door al het water en onderaan zie je allemaal witte stipje, dat zijn bobbeltje kalk(?) maar meestal putje in de vloer. Iemand enig idee of dit nog god gaat komen? Vloer ligt nu 6 weken te drogen en er is vrijwel geen vooruitgang volgens de vochtmeting.

Ik hoop dat het een beetje te zien is.


 

Jessica123

  • #7
Mmm, niet best te zien dus. Probeer het later nog wel eens. Sorry!

 

Jessica123

  • #8
Ter info: de vloer is afgekeurd en zal worden verwijderd ivm gaatjes die ontstaan in de tegel. Het kan dus helaas wel Boertje :(
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #9
Op de foto lijkt het inderdaad graniet.
mischien zit er een laagje van het e.a overheen
dat kleur verschil begrijp ik ook niet
als de vloer op de foto reeds weer droog is.


ik heb een granieten aanrechtblad die elke dag nat wordt
daar gebeurd echt niets mee
 

Jessica123

  • #10
Het graniet op de foto voelt droog aan maar is nog heel erg nat. Het vocht zit echt in de tegel en de ondervloer. Dat gaat verdampen via de tegel en daarmee komt dan kalk in de tegel, dat kan gaan werken en deze schade veroorzaken. Dit is de uitleg van de vloerenman, ik heb er geen verstand van. Het is echt graniet en ik dacht ook dat daar niet snel wat mee kon gebeuren maar het schijnt vaker voor te komen na ernstige lekkages. Er heeft een paar kuub water op gelegen en dat heb je niet dagelijks op je aanrechtblad neem ik aan. Ik gelukkig ook niet op de vloer trouwens. Nouja, mag wat nieuws uit gaan zoeken, is ook wel weer leuk. Wel vervelend dat dit zo lang gaat duren, vloer met vloerverwarming en de keuken eruit en vervangen.

Bedankt voor de info allemaal!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu