Waterschade/ dekvloer zit los. Verzekering?

Hano1963

 • #1
Ik heb een groot vervelend probleem. Vorig jaar is er een lekkage geweest van een afvoer in de keuken. Daar stroomde heet water uit de afvoer van de vaatwasser. Nu na enkele maanden blijkt dat precies op die plek een aantal plavuizen los zijn komen te zitten. Er zijn er zelfs al 2 gebroken. Het zijn grote plavuizen formaat 80x80.
Blijkbaar is de dekvloer los gaan zitten door de lekkage van heet water.
Probleem is dat de tegels nergens meer verkrijgbaar zijn en ik heb geen reservetegels meer. Het kan niet missen dat de lekkage de oorzaak hiervan is. Vorig jaar is er een schade-expert bij geweest omdat de onderkant van de staanders van de keuken was gaan opzwellen door het hete water van de lekkage.Die schade is al afgehandeld.

Met de kerst kreeg ik een huis vol visite dus toen heb ik de vorige dag er maar 1 tegel uitgetikt en de laatste reservetegel erin gelegd maar dat was echt een noodoplossing voor de kerstdagen.

Grote probleem is ook nog dat er een groot deel van de keuken met kookeiland op de vloer staat en dat er vloerverwarming in zit.
Ook zijn er plinten gezaagd van dezelfde plavuizen en die zitten tegen een muur aan met superstrak stucwerk, wat zeker zal beschadigen als deze worden verwijderd.
Muren zijn met latex gespoten indertijd.

Een aantal problemen dus en ik zie even niet waar te beginnen. Lijkt me als eerste dat de schade expert erbij moet komen.
Het kan gewoon niet missen dat het komt door de lekkage van vorig jaar. Moet ik eerst een deskundige erbij halen om een rapport of zo op te stellen. Ik heb niet zulke leuke ervaringen met schade-experts.

Ik kan helaas niets anders bedenken dan dat de hele vloer eruit zal moeten.
Ik denk dat het hele kookeiland eruit zal moeten want deze staat op de plavuizen.
En die plinten verwijderen zal de muur beschadigen en daar moet dan een stucadoor bij en weer de spuiter maar dan krijg ik weer kleurverschil in het spuitwerk.

Ik zie geen enkele andere optie dan de hele vloer te vervangen. Ik heb bijna alle leveranciers een mail gestuurd en de tegels zijn nergens meer te krijgen.
De tegels liggen in de keuken maar in de woonkamer en de hal liggen ze ook en zelfs het terras heeft dezelfde maatvoering en kleur.

Kortom, een klein drama hier. Misschien kan iemand me een beetje op weg helpen wat het beste is om te doen. Van hetzelfde merk en formaat tegels is wel een andere kleur verkrijgbaar.

Met name zie ik op tegen de schade expert. Ik heb immers wel met de kerst zelf 1 tegel vervangen. Misschien gaat hij daar over zeuren.

Ik hoor graag van jullie!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Wij doen hier geen uitspraak over. Bel ze en vertel het hele verhaal.

  Als je het zelf gaat herstellen, kan je altijd je vraag opnieuw stellen.

  Om discussies te voorkomen, doe ik deze op slot.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu