Watermeter - plonkend geluid

Wgb

Vaste Beantwoorder
 • #1
Ik schat een twee jaar geleden is onze watermeter vervangen dat was hard nodig vond men. De nieuwe meter begon al gauw een plonkend geluid te maken, vooral als de kraan weinig water moet leveren. De waterleiding gebeld en er is een nieuwe meter geplaatst. Heden plonkt deze meter weer. Bekend probleem of ben ik de enigste.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  De watermij net zo lang de meter laten vernieuwen tot ze er corona - achtige verschijnselen van krijgen.
   

  cool1

  • #3
  In deze tijd niet echt een grappige opmerking.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Hier ook al meegemaakt, pas bij de 4e meter was het in orde. Ik denk dat die bedrijven ook aan het bezuinigen op de kwaliteit van de meters...
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  En wie gaat dit opvallende verschijnsel betalen. Jij koopt ook het water bij Evides?
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #6
  Bij mij is het BrabantWater . Zij hebben de meter steeds gewisseld en ik heb er nooit een factuur van gezien. De meter is immers van de waterleidingmaatschappij dus is het hun probleem als die vervangen moet worden.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Dus jij denkt als je die meter niet hoeft te betalen dat er geen kosten gemaakt moeten worden. Wie gaan die betalen. Hun probleem wordt onze portemonnee.
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #8
  Dat denk ik zeker niet. Ik bedoel enkel dat ik niet direct zelf de kosten voor het meermaals wisselen van slechte meters heb hoeven betalen.

  Vorig jaar is hier in de wijk nog het geheel aan waterleidingen vervangen; ook dat betalen alle klanten uiteindelijk gezamenlijk en kost nog veel meer dan een meter wisselen.

  Al wijkt dit al wel aardig af van jouw vraag...

  Mocht je erg begaan zijn met de algehele klantenkring van de watermij dan lekker die meter laten zitten. Zo niet, zou ik aandringen op vervanging om van het geluid af te zijn.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #9
  Voorheen heeft die watermeter meer dan 50 jaar probleemloos gewerkt. Er kwam een keer in het jaar een werknemer van Evides lang, tilde de deksel van de kruipruimte op schreef wat op en dat was het.
  Om de kosten van die man te besparen mag ik dat nu doen.
  Nu zijn ze al twee keer langs geweest voor een nieuwe meter. En dat is allemaal gratis die monteur komt gratis, die bedrijfsbus is gratis. Vonkentrekker, dat moeten wij met ze alle betalen.
  Op de balans van Evides en Brabantwater komt toch een negatief bedrag te staan vervangen van watermeters. En dan hoop ik dat er op die meters nog een vorm van garantie zit. Anders wordt het een duur geintje voor ons.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
  Ach ik zou me daar niet zo druk om maken.
  Ze verdienen tenslotte net als ieder ander bedrijf aan het water dat ze leveren aan ons.
  Als er iets niet goed werkt, horen zij dat op te lossen, en die kosten zijn heus wel berekend in het bedrag dat jij betaalt voor die liter water.

  Maar als je bang bent om straks meer e gaan betalen, dan laat je dat ding toch zitten, en leer leven met de klachten.
  En dat geld ook met alle andere dingen die niet goed functioneren zoals internet telefoon enz.
  Want als dat kapot gaat moeten de leveranciers dat ook gratis oplossen.

  Bekijk het allemaal niet zo zwart, er zijn heel veel mooiere kleuren in het leven.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #11
  Toch jammer dat een mens zo in elkaar zit. We weten dondersgoed dat gratis niet bestaat.

  Ik ben niet bang om meer te betalen wat moet dat moet mijn knip staat open. Wordt wel een beetje geiriteerd dat ze gemakkelijk omgaan met het geld van ons. Privaticeren moest dit oplossen.


  Even off topic. Van de regering hoeven we het virusvaccin ook niet te betalen is gratis. Lachen toch als je als burger tevreden bent met deze uitspraak.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu