Watermeter blijft lopen - waterpunten mooi aangesloten

Mpauw

 • #1
Goedemiddag,

Ik ben bezig met de verbouwing van mijn badkamer, en heb met meerlagenbuizen en knelfittingen alle waterpunten mooi aangesloten. Het warme water komt de badkamer binnen, gaat door een watermeter, en daarna zijn alle leidingen voor douche, bad, en wastafel nieuw aangelegd en zichtbaar (behalve deel buizen dat in een mantel ligt, nog wel boven de grond). Ik heb de leidingen afgesloten met kunststof afdekdoppen.

Wanneer ik druk op de leidingen zet, lijkt alles helemaal goed te gaan. Nergens is enig vocht te ontdekken: niet bij de perskoppelingen, en niet bij de afdekdoppen.

Maar wanneer ik de volgende ochtend kijk, blijkt de watermeter tóch enkele liters doorgelopen te zijn. Dit is ook nog niet opgehouden. Maar ik zie nog steeds nergens vocht.

Heeft iemand enig idee hoe dit mogelijk kan zijn?

Alvast heel veel dank!
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
 • #2
Weet je zeker dat dit voor het vernieuwen van de badkamer niet ook al het geval was?
 

Mpauw

 • #3
Helaas weet ik dat niet... er is al heel lang geen stromend water meer aangesloten geweest op dit deel van de leidingen. Ik zie wel dat wanneer ik de koppeling vóór de meter afsluit, deze niet loopt. En dat is op zich natuurlijk te verwachten, maar het is dus niet een meter die uit zichzelf loopt.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #4
heb je de nieuwe leidingen ook ontlucht en laten stromen?
 

Mpauw

 • #5
Nog niet! Zou het dan kunnen zijn dat het langzaam ontsnappende lucht is die dit veroorzaakt?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #6
Lucht kan je samen persen, ook merk je niks als er iets lekt dan ontsnapt het lucht iets maar je ziet geen water om dat lucht in leiding zat.
 

Mpauw

 • #7
Duidelijk, dank voor je reactie. Ik heb het nu laten doorstromen. Ik ben benieuwd!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
 • #8
Heb je ergens een overstortventiel, bijvoorbeeld voor boiler, kokendwaterkraan of cv-ketel?
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
 • #9
Of een buitenkraan die druppelt?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
 • #10
Mpauw schreef:
Het warme water komt de badkamer binnen, gaat door een watermeter, en daarna zijn alle leidingen voor douche, bad, en wastafel nieuw aangelegd en zichtbaar
Zoals ik het lees, zou de watermeter in de warmwaterleiding zitten. Waarvoor dat is weet ik niet (misschien wordt het warme water van elders aangevoerd), maar in dat geval zal een buitenkraan er niet op zitten.

Indien de watermeter gewoon in de koudwaterleiding zit, zou een toilet vast en zeker ook in aanmerkingn kunnen komen als veroorzaker van watergebruik.
 

Mpauw

 • #11
Dank voor alle reacties en excuus voor het niet eerder zelf reageren. Maar na een paar dagen kan ik met vrij veel zekerheid zeggen: het ontluchten en door laten stromen heeft het probleem opgelost! En inderdaad geen lekkage. Ik ben nog steeds wel verbaasd dat dit de meter enkele liters per dag liet lopen...

En inderdaad, ik heb er geen buitenkraan oid op aangesloten. Het betreft blok-warmwater, dus ook geen cv-ketel. Nogmaals dank voor het meedenken!
 
 • Like
Waarderingen: Henk253 en BertPleizier

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
 • #12
Bedankt voor de terug melding.
De meeste mensen doen het niet, doppen af en zetten druk er op en zeggen het lekt niet en ze gaan verder met bv bad kamer af te werken.
En als de kranen geplaatst worden komt de druk er ook op en laten het water lopen en dan oeps lekkage hoe ken dat nu.
 
 • Like
Waarderingen: BertPleizier

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu