Watermeter blijft doorlopen

Debske

  • #1
Goedemorgen iedereen,

Wij zitten met een probleem, onze watermeter, laatste cijferke blijft constant doorlopen. Hebben alle kranen (wc, afwasmachine, wasmachine) al dichtgedraaid, maar de meter blijft gewoon doorlopen ik veronderstel dat we dus ergens met een lek zitten.

Hoe spoor je deze op, al mijn leidingen liggen ondergronds en er ligt net 1.5 jaar een nieuwe stenen vloer in die ik dus echt niet wil uitbreken.
Wij hebben dit huis drie maand geleden gekocht.

Alvast bedankt voor alle hulp
Groetjes
 

Chathanky

  • #2
Kijk eens bij je combiketel als je die hebt, de kans is dat de inlaatcombinatie lekt.
Deze zitten ook op keukenboilers of een ander soort boiler om warm water op voorraad te houden.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Ga niet zelf aan het breken maar schakel de makelaar in, wanneer er niets gezegd is over de lekkage dan hebt u te maken met een verborgen gebrek en is de vorige eigenaar hiervoor aansprakelijk.
 

Luc

  • #4
Draai alle kranen dicht, behalve de stopkraan natuurlijk en hou je oor goed gesloten op de watermeter en dan eens op een kraan, dan eens op een andere kraan en zo ga je je huis eens af en kan je eventueel horen waar je het het hardst hoort lopen en kan je toch al bepaalde delen uitsluiten.

Dit werkt alleen met koper of stalen buizen maar niet met kunststof leidingen. Kijk ook de wc eens na want die durven ook wel eens blijven lopen. Ga eens na hoeveel water op één uur weg loopt zo kan je soms ook al plaatsen uitsluiten waar je anders al zeker wat nat moest zien.

Ik heb al lekken gezien onder de benedenvloer met waterverlies van 100 liter op een uur waar je het pas zag als de vloer uitgebroken was en geen natte plek te zien was. Dus rustig alles eens afgaan en logisch nadenken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Met een schroevendraaier op de kraan of leiding en het heft tegen het oor luistert het nog beter.
 

Chathanky

  • #6
Het is lastig om aannemelijk te maken dat de vorige eigenaar op de hoogte was van het mankement. De kans van slagen is nihil. Proberen kan altijd natuurlijk.

Een verborgen gebrek vergoed krijgen is alleen als de eigenaar hier van op de hoogte was of had kunnen wezen.
 

Debske

  • #7
We hebben gisteren een loodgieter laten komen. Omdat ik absoluut toch niet wil breken of kappen, raadt hij ons aan om gewoon nieuwe leidingen te leggen overal boven de grond.

We gaan werken met een collecteur zodat alles een apart kraantje krijgt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu