Waterleiding verplaatsen

Lizzey

  • #1
Goedemiddag,

Ik heb de waterleiding een stukje opgeschoven in de badkamer. Aan het eind heb ik gebruik gemaakt van een draadfitting/draadsok en deze afgedopt met een eindkap (inclusief enkele lagen teflontape). Nu blijft het daar echter lekken zodra ik het water er weer op zet waardoor ik niet verder kan met het dichtmaken van de wand. Iemand tips hoe ik deze goed (tijdelijk) af kan sluiten totdat ik de kraan koppel? Heeft het nut er nog een ringetje tussen te zetten?

Alvast dank!
 

Krunnie

Specialist Elektra
  • #2
Lekt het langs de schroefdraad waar het teflon tape op zit? Dan meer lagen teflontape gebruiken. Sommige schroefdraadpassingen zijn vrij ruim. Ook wil teflontape soms gaan lekken wanneer je een schroefdraadverbinding weer een beetje losdraait om na te stellen. Terugdraaien zijn afdichtingen met tefontape niet echt goed tegen bestand.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Klinkt als een knelkoppeling met tape, graag een foto.
Bij knelkoppelingen geen tape gebruiken.
 

Lizzey

  • #4
Wanneer ik 'm los heb gedraaid haal ik alle oude teflon weg. Ik denk dat er nu wel 10 lagen omheen zitten en toch blijft hij iets lekken (wel minder dan bij 5 lagen teflon). Het is geen knelkoppeling, deze heb ik op andere plekken wel zitten maar daar lekt er niets. Echt alleen op het 'eindpunt' bij de sok+eindkap
 

Lizzey

  • #5
Hierbij een foto

IMG_20200703_151032.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu