Waterleiding naar zolder door bestaande koker

Jordi.b

 • #1
Ik wil graag mijn wasmachine naar zolder verplaatsen. Hiervoor moet een water toevoer aangelegd worden en Elektra. Mijn vraag gaat over het eerste.

Op het toilet beneden is een waterleiding bereikbaar (aanvoer toilet). Deze zou ik willen splitsen en door willen leggen naar zolder. Vanaf het toilet loopt er een koker met daarin een buis voor de centrale afzuiging naar zolder. Om te voorkomen dat ik op de tussenverdieping de muur open moet halen zou ik graag een waterleiding door deze koker naar zolder leggen.

Ik vroeg me af welke materialen ik hiervoor het beste kan gebruiken. Een stugge leiding is lastig aan te leggen (er zit een 90 graden hoek in) en overweeg daarom om een flexibele leiding te gebruiken. Het is een aardige afstand die de buis verticaal zou moeten overbruggen (ca 3 meter). Is het gebruik van een flexibele waterleiding dan handig? Loop ik hiermee het risico dat de leiding lawaai gaat maken op het moment dat de wasmachine water zou gaan afnemen?

Of zien jullie een betere manier (met al jullie klus ervaring) om deze leiding aan te leggen. Een alternatief zou kunnen zijn om het water achter de douchekraan af te splitsen (muur open bikken vanaf de achterkant en vanaf daar splitsen). Heeft wat mij betreft niet de voorkeur omdat er dan een extra muur afgewerkt moet worden terwijl het toilet toch gerenoveerd gaat worden.

Alvast bedankt voor het delen van jullie kennis
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #2
  Als de omkokering van het luchtkanaal op de verdieping ook doorgaans mogelijkheden heeft, dan kan er een leiding bij getrokken worden.

  Vaak is de verdiepingsvloer mooi rond doorgeboord en is er geen ruimte rondom dan wordt het slopen of op een andere manier een leiding naar boven brengen.

  Als het maar enigsinds mogelijk is geen flexibel gebruiken maar zo star mogelijk i.v.m. waterslag tegen de koker of buis omdat er geen mogelijkheid bestaat het te beugelen.

  Ook netter in het zicht te bevestigen m,et zadels en dergelijke.

  Vr Gr
   

  Jordi.b

  • #3
  Bedankt voor je reactie. Er is genoeg ruimte rondom de buis voor de centrale afzuiging en deze is niet netjes rond geboord. Er is namelijk een driehoek gemaakt in het trappengat en de trap heeft dezelfde vorm. Zou je de dan de voorkeur geven aan meerdere stukken starre leiding aan elkaar maken om de afstand te kunnen overbruggen ( en de leiding er ook van bovenaf in kunnen krijgen)?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu