Waterleiding keuken

Mhoog13

 • #1
We zijn momenteel bezig met aanleggen/aanpassen van het leidingwerk voor onze nieuwe keuken.
Op dit moment lopen er naar de keuken 1x warm 1x koud TeceFlex 16 x 2.2 waterleidingen. De waterleidingen moeten sowieso een stukje verlengd worden, en de koudwaterleiding willen we dan graag splitsen in een toevoer naar de vaatwasser en naar de keukenmengkraan.
Is de capaciteit van deze waterleiding hier wel voldoende voor? Wat ik zo kon vinden is voor een keukenkraan alleen al 15 mm vereist. We hebben de loodgieter gebeld die deze leidingen destijds ook heeft aangelegd, hij gaf als advies dat een flexibele leiding van 10 mm gelijk staat aan een koperen leiding van 15 mm en dat dit geen enkel probleem op levert.
Ik vind dit persoonlijk een gek verhaal, diameters zijn diameters en die kunnen een bepaalde hoeveelheid water lijkt me.

Hoop dat iemand hier ons kan helpen en aan kan geven of het laatstgenoemde inderdaad klopt. Heb probeert hier informatie over te vinden maar kom er niet uit. Alvast bedankt!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Tegenwoordig word bijna alleen nog maar kunstof leidingen van 16x2gebruikt.
  En die hebben voldoende capaciteit voor een vaatwasser en keuken kraantje.

  Of het moet zijn dat je een brandslang er op aan wilt sluiten.
  Dan heb je een grotere diameter nodig.

  Dus je kunt de loodgieter best geloven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu