Waterleiding aftakking in de kruipruimte

Psuijs

  • #1
Ik wil mijn wasmachine waterleiding aanleggen in mijn bijkeuken. Hier liggen geen voorzieningen wat betreft waterleiding en afvoer.
Mijn huis heeft een kruipruimte en kan via deze ruimte een waterleiding aanleggen. ik moet zo'n 6 meter onder de vloer overbruggen om aan de dichtsbijzijnde waterleiding te kunnen koppelen.
Vraag is nu; kan ik deze aansluiting maken met een tyleen slang van 16mm (gezien de lengte en de bochten die ik onder de vloer moet maken lijkt me dit een goede optie)

mag dat zo? en zijn er koppelingen van 15 mm koper naar 16 mm tyleen slang,

gr,
Pieter
 

Zebrahondje

  • #2
Het kan, maar tyleen wordt veelal gebruikt voor doeleinden als een buitenkraan of watervoorziening in een garage. Had je al gekeken naar een flexibele meerlagenbuis?
 

Psuijs

  • #3
Daar heb ik wel naar gekeken, is dat de wit ommantelde buis met daarin een kopere buis of een kuststof buis er in?
Ik vond deze nog aardig stug en gezien ik in de kruipruimte door wat muurtjes heen moet en zo een 5 a 6 meter moet overbruggen vond ik de tyleen slang wat flexibeler. ik weet alleen niet of dat veilig genoeg is en of dit officieel mag onder de grond.
 

Zebrahondje

  • #4
Tyleen kun je gewoon in de kruipruimte leggen.

Meerlagenbuis is inderdaad de witte kunststoffen leiding. Is wat stugger, maar prima te buigen (en gebruik een buigveer als je krappe bochten moet maken).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Is de bij keuken wel vorstvrij?

Vaak is die vloer op het zand gestort, dus op trekkende kou.
 

Psuijs

  • #6
De kruipruimte is vorstvrij, hier hangen de huidige waterleidingen al 40 jaar in zonder isolatie. dat moet denk ik lukken.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Bij de buren heb ik vorig jaar 's avonds om 10 uur nog een lekkage kunnen verhelpen, juist omdat de tyleenbuis van de buitenkraan (door een installateur) was losgeschoten uit de knelkoppelingen. Alleen daarom al zou ik niet besparen op materialen, maar gewoon de goede spullen kopen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu