Watergedragen verf met een vertrager.

Ambidexterity

 • #1
Als ik watergedragen verf vermengt met 7 tot 15% floetrol, heeft dat invloed op de uitstraling van de verf?
Wordt deze dan matter of maakt dat niet uit?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
 • #2
Wat is uw reden om floetrol te gebruiken?
 

Ambidexterity

 • #3
De open tijd van de verf te verlengen. Ik heb dat nu een aantal keren gedaan met muurverf waarbij de resultaten echt geweldig waren. Geen strepen of banen. Een kennis heeft daarop besloten om dit ook te proberen in de waterverf op haar kozijnen. Haar ervaring met normale verf was dat dit geel werd. Nu met de waterverf krijg ze een mooi streeploos resultaat, alleen ze had graag hoogglans willen hebben. Zij denkt dat buiten dat de waterverf minder glans is zo als gebruikelijk, dat de verf door floetrol meer mat uitstraling krijgt. Persoonlijk denk ik het niet, maar ik kan daar niets over vinden op internet.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
 • #4
Het is een kwestie van kwaliteitsverf gebruiken en dan heb ik het niet over hoger sigment van bouwmarkt maar over groothandel verven. De banen of bonte plekken waar vaak over word gesproken is dat er vaak te schraal word geverft. gelijkmatig en voldoende verf op brengen roller moet goed verzadigd zijn en de juiste voorbehandeling van de ondergrond. Dan heb je geen foetrol nodig.
 

Ambidexterity

 • #5
Theoretisch ben ik het met je aardig eens, aangezien ik veel hebt opgezocht en gelezen, praktijk moet ik nog gaan ervaren ;-) Voor buiten heb ik nu ook verf staan van Sigm. die 10 jaar goed zou moeten blijven (XD met een diamantje op de etiket)
Wat betreft water verf, daar ben ik me nu flink in aan het verdiepen. Ik heb 3 verven gevonden (Sig, Sik, Wij) die semi-gloss zijn en niet vergelen, dat semi-gloss vindt ik wel mooi, maar mijn vrouw wil glossy. Leuk allemaal, maar wat ik heb gevonden en gelezen is er wel aan glossy water verf te komen, allen deze vergeeld ook omdat daar ook olivetzuur in zit.

Maar goed, de kennis waarover ik schreef hebben de verf tegen mijn advies gekocht bij de bouwmarkt. Deze streept en of laat banen achter, dus daar komt de floetrol in het spel. Nu hebben ze in hun vorige huis de ervaring dat de terpentine verf na ±6 maanden vergeeld, dus daarom hebben ze voor water verf gekozen. De zijdeglans hebben ze voor lief genomen, alleen nu is de zijdeglans meer mat en zijn daar niet zo blij mee.
Haar vraag aan mij was dus, kan het zo zijn dat door de floetrol de verf mat wordt?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
 • #6
Of dat dit door de foetrol kan ik niet met zekerheid zeggen. Omdat wij dit niet gebruiken. Maar denk dat de kans groot is. Het is zo dat je de fabrieks samenstelling gaat veranderen door er een product aan toe te voegen. Maar het hangt ook van de ondergrond af. Wat voor lagen verf zitten er onder en hoevaak is het afgelakt.
 

Ambidexterity

 • #7
Het wordt zeker minder dekkend, ze hebben uiteindelijk 3x gelakt over 2 grondlagen.
Ik ga zodadelijk een goede waterverf bestelen, zal pas half volgende week aankomen aangezien maandag een vrije dag is. Op dit moment ben ik onze nieuwe bed aan het maken en vandaag ben ik begonnen met de grondlaag. Ergens volgende week wil ik gaan aflakken met die goeie verf, ik ben benieuwt wat daar dan uit voort komt (zonder de floetrol). De uitkomst zal ik dan wel melden aangezien het ook voor andere mensen interessant kan zijn.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
 • #8
Ik ben benieuwd naar je ervaring. Hadden die kennisen nou 1x goede vakverf gekocht. Waren ze in 3 handelingen klaar geweest het verfgenot van goede verf en minder liters kwijtgeweest. En mischien ook nog wel voordeliger. 😋
 

Ambidexterity

 • #9
Inderdaad, maar ze zijn nog niet helemaal klaar en ik heb net deze info met hun gedeeld, misschien zien ze het licht ;-)
Zojuist besteld, de prijs viel reuze me, ik had echt een stuk duurder verwacht. Ik heb de verf gekozen met semi-gloss, ze hebben ook gloss, maar daar zitten die vetzuren in.
 

Ambidexterity

 • #10
Vandaag is de verf binnen gekomen, ze hebben dan toch mijn bestelling op zaterdag verwerkt en verzonden, had ik eigenlijk niet verwacht.

Ik had dus de verf besteld, vandaag flink er op los geschilderd (blik bijna leeg)
Ik was echt onder de indruk, geen toevoeging erbij gedaan, goed doorgeroerd en schilderen/rollen. Ook gelijk de kwasten en rolletjes mee besteld welke door de fabriek worden aanbevolen.
De verf heeft van zichzelf een lange open-tijd, dekt goed en vloeit super goed. Ik had geen aanzet strepen, banen of iets dergelijks. De glans zit tussen satijn en hoogglans in, voor mij perfect dus aangezien hoogglans we een beetje te is. Het is een wereld van verschil wat ik nu hebt of wat ik had uit de bouwmarkt.

Nu is de verf wel lekker snel droog, maar het echte uitharden is een tweede ding natuurlijk. Ik heb niet direct op het blik zien staan wanneer de belastbaarheid 100% is.
Op de site heb ik wel een kenmerkenblad gevonden, maar hierop wordt vermeld stofdroog na 1 uur, kleefvrij na 3 uren en na 5 uren is het overschilderbaar.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
 • #11
Bedankt voor je terug koppeling. Mooi om te horen dat het je bevalt. 👍
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu