Waterdruk verhogen - Hydrofoor de oplossing?

Havana82

  • #1
Ik woon sinds kort in een nieuwbouwhuis (bouwjaar 2017). Ik heb de zolder laten verbouwen, hier is een 2e badkamer geplaatst met regendouche. Het is geen extreem exemplaar, het gaat om dit model van Grohe. Volgens de fabrikant zou dit model al goed moeten werken vanaf 7 liter/minuut.

Nu vind ik de straal niet fantastisch dus ik ben eens aan het meten geslagen. Ik kwam tot 8,5 liter/minuut (watertemperatuur 37 graden). Gewoon gemeten met een stopwatch en een emmer :)

Ik heb de kop eraf geschroefd, de waterbesparing eruit gesloopt en ik kom nu tot 10 liter/minuut. Een hele verbetering dus.

De CV hangt op dezelfde verdieping. Met behulp van de manometer op de CV heb ik de waterdruk op 2 hoog gemeten: 2.3 bar (disclaimer: bij het meten stond de CV uiteraard uit en na de meting heb ik de druk weer verlaagd naar 1.8 bar). De waterdruk op de begane grond is 3 bar (op de watermeter zit een manometer).

Mijn ketel is een Intergas HRE Kompakt 28/24A (CW4) die volgens de specificaties ca. 13 liter warm tapwater per minuut zou moeten kunnen leveren op 37 graden. De leidingen naar de douche toe zijn 15 mm, en zijn dus dik genoeg.

De temperatuur van het tapwater heb ik maximaal staan, namelijk 65 graden.

Nu mijn vraag: hoe kan ik de wateropbrengst nog verder richting de 13 lt/minuut krijgen? Ik zat te denken aan een hydrofoor, maar ik weet niet zeker of dit mijn "probleem" oplost. Of zijn er nog andere trucs die ik ui mijn hoge hoed kan toveren?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Uit een regendouche, komt nooit geen harde waterstraal.
De naam zegt het al, regendouche.
Het is net of je in een zacht regenbuitje staat, en niet in een stortbui.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu