Waterdruk cv installatie

Arjan93

  • #1
Goedendag,

Ik zit met een probleempje met mijn cv waterdruk. Ik gebruik de Toon thermostaat en deze geeft een melding dat de waterdruk te hoog is wanneer de cv installatie aan het verwarmen is. De druk loopt op deze momenten op tot ongeveer 2.2 bar. In normale ruststand is de waterdruk 1.6 bar.

Nu weet ik dat normaal gesproken het expansievat deze drukverschillen opvangt. Ik ging er dus vanuit dat deze kapot was en heb hem dus vervangen. Helaas zonder resultaat. De druk blijft te hoog worden tijdens het opwarmen.

Wel is me later opgevallen dat de druk wanneer ik de ketel uit zet gelijk terug zakt naar 1.8 bar. Dat verschil van 0.4 bar in vergelijking met de 2.2 bar lijkt me niet te komen van het uitzetten van het warme water in zo`n korte tijd.

Iemand misschien een idee waar ik verder moet zoeken? Kan het bijvoorbeeld iets zijn als de snelheid van de cv pomp waardoor de druk oploopt?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Dus omdat Toon het zegt heb je een probleem?
Wat je ziet is drukverhoging door de pomp.
Deze word veroorzaakt door de weerstand van de installatie, maar hoeft helemaal geen probleem te zijn.
Misschien de alarmparameter iets ophogen tot 2.5 bar?
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Waar hangt het expansievat, op welke hoogte zit het hoogste punt van de CV installatie
en wat is de voordruk van het nieuwe expansievat?
 

Arjan93

  • #4
The headhunter,

Er zitten in de cv installatie geen manometers waarop ik de druk af kan lezen. Het enige punt waar dit kan is de cv ketel zelf. Alleen moet hiervoor de ketel uit gezet worden. Via de Toon app kan ik de cv druk ook zien. Deze wordt gewoon 1 op 1 doorgegeven. Tijdens het in bedrijf zijn van de ketel gebruik ik dus de app. Nu is naar mijn weten een druk boven de 2 bar niet bevordelijk voor de installatie. Dus vandaar de vraag hoe dit zou kunnen.

Ronny,

Het expansievat hangt net als de ketel op de zolder. Er zijn geen radiatoren meer die hoger hangen dan de ketel zelf. De voordruk van het nieuwe expansievat is net als de oude 0,5 bar.

In elk geval bedankt voor de snelle reacties.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #5
Het expansievat is qua voordruk in elk geval de juiste.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu