Waterboiler defect

Alex05

  • #1
Beste vakmannen,

Heb in het buitenland (waar ik woonachtig was) een nieuwe boiler gekocht van 80 liter. Nu heeft iemand de nooit gebruikte boiler gevuld met water en vervolgens hoorde hij een harde knal en kwam al het water er uit. Hebben jullie enig iedee wat de oorzak kan zijn?

Hartelijke groet,

Alex
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Inlaatcombinatie niet geplaatst?
 

Stephan lood

  • #3
Inderddad inlaatcombinatie, verwacht dat de boiler ook niet een echt merk is een beetje boiler zou wel een beetje druk kunnen hebben lijk mij
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Was het wel een 230 volt toestel?
 

Alex05

  • #5
Heel veel dank voor de reacties. Erg gewaardeerd. Het betreft een Italiaans merk waar men goede ervaring mee heeft. Het is dus echt een raadsel, maar wel helaas een nieuwe boiler (80 liter) die nu kapot is :(

Ferroli boiler:
Calypso Serie
Cod: E300TOIA
Serial number: 1340WH5910
Model: 8OVE/REg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Nogmaals de vraag: inlaatcombinatie geplaatst?

Zonder inlaatcombinatie loopt de druk in de boiler onbeperkt op, daar kan ie niet zo goed tegen.

Buiten dat: indien die boiler door een bedrijf geplaatst werd en na de eerste keer gebruiken al knalde, is dat een garantiekwestie. Laat het bedrijf dat het geplaatst heeft terughkomen.

Of: indien jullie het zelf geplaatst hebben, beschrijf dan hoe de boiler aangesloten werd, leidingloop ed. Niemand hier is helderziend en kan van afstand zien wat er aan de hand is. Plaats eventueel ook foto's. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu