Waterafvoerprobleem vaatwas Zanussi DE6644

Kookie

  • #1
Onderaan de vaatwasmachine blijft het water staan. Als je de machine aanlegt begint ze water te nemen maar na een tijdje begint het lampje van het programma en van het drogen te pinken. Wanneer je dan de deur van de machine open doet staat er onderaan de machine nog water.

Kent er iemand dit probleem?

PNC: 911888031
S/N: 24310186
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het is denk ik wat lastig aan de hand van de omschrijving te bepalen wat er aan de hand is.

Belangrijk kan zijn voor de deskundigen:
  1. Hoor je na het vullen de hoofdmotor (hoofdpomp) draaien en is er daardoor water via de sproeiers op de vaat terecht gekomen?
  2. Is het water warm geworden, bijv. als je vóór het moment van storing de vaatwasser even op doet?
De lampjes die knipperen, kunnen een indicatie zijn voor welk onderdeel de problemen veroorzaakt.

Ik heb even de handleiding bekeken en van het bedieningspaneel een "foto" gemaakt. Als ik de goede machine / handleiding te pakken heb tenminste.
Het is van belang exact te weten welke lampjes er knipperen. Daarom heb ik bij een aantal lampjes letters A t/m E gezet, kun je het makkelijker aanduiden.

Graag dus meer informatie wat er gebeurt en wat er precies knippert!

 

Kookie

  • #3
De hoofdpomp draait want er komt water op de vaat, maar het water is koud.
Het lampje die knippert is het lampje B.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Als ik zo in de doc kijk, zou dat kunnen betekenen dat de afvoerpomp (die aan het begin van het programma altijd gaat draaien) niet werkt. Om dit te controleren zou je, als je daarbij kunt kunnen kijken of er wel water afgevoerd wordt naar de afvoer.

Maar het is altijd erg lastig, vanuit die doc. de juiste conclusie te trekken, temeer daar ik zelf geen deskundige ben. Voor de rest kan ik verder niet helpen, misschien een van de witgoed-specialisten.

Overigens heeft deze machine een uitgebreid diagnose-programma, waarmee door een vakman vastgesteld kan worden, wat er exact aan de machine mankeert. Zelf kun je dat diagnose-programma niet gebruiken, gevaar van fouten en grotere schade daardoor is te groot.
 

Co de Witgoedman

  • #5
Netjes beantwoord Kees.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Dank je Co! :P
 

Wasmannetje

  • #7
Hallo,
Dit duidt op code 20 probleem met afpompen, haal de afvoerslang even uit de pijp en laat evt het water afpompen in een emmer en kijk of dit er dan behoorlijk uitkomt. Als er een klein straaltje uit komt zit de pomp meestal geblokkeerd met een voorwerp.
Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu