Waterafvoerpijpje airco maakt fluitend geluid bij wind

Rene Paul

  • #1
Hallo,
sinds een aantal maanden heb ik een Airco. Alleen heel af en toe (bij harde wind) hoor ik op de slaapkamer een hard fluitend geluid. Dat is 's nachts en de airco staat uit. De vermoedelijke oorzaak heb ik gevonden: direct achter de airco aan de buitenzijde is er een 'waterafvoerpijpje' voor condenswater dat iets uitsteekt. Zie foto. Geluid lijkt ook op het geluid alsof je over een bierflesje heen blaast en is ook niet continu, maar af en toe (waarschijnlijk per windvlaag...).

Wie heeft een goed idee hoe ik het probleem kan oplossen? Eerste waar ik zelf aan dacht is het waterafvoerpijpje helemaal verlengen tot aan de grond (waar de wind niet komt), maar dat is een flink stuk buis en niet bepaald een versiering voor het huis. Iemand een idee voor andere opties?

Groeten Rene

1638968315524.png
 

Freakie

  • #2
Als je hem niet gebruikt; dopje er op.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Een test. Een buisje wat in of over die afvoer past. Daar boor eerst rondom een paar gaatjes in en dan maar hopen dat er geen geluid meer kan worden gevormd.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #4
Een plopkapje van een microfoon er op en het is opgelost.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

Fmrama

  • #5
Paar stukjes (driehoekjesj eraf knippen aan de rand, zodat er een rafelrandje onstaat.
of
Een schotje erin, stukje van bv een wasknijper.
 

Rene Paul

  • #6
Hi, dank voor alle suggesties. Gekozen om het pijpje in te korten, zodat deze 'wegvalt' in het kapje dat erover zit. Nu het niet meer uitsteekt hoop ik dat het ook geen geluid meer maakt.
Nu maar wachten op stormachtig weer om te horen of het heeft gewerkt ... of eigenlijk: om dan niets te horen en te concluderen dat het heeft gewerkt :-)
 

BarryGibb

  • #7
Sorry voor het wakker maken van dit slapende topic, maar ik vroeg me af of je een oplossing had gevonden die werkt, Rene? Ik heb te maken met een zelfde situatie, en ben dus even aan het rondsnuffelen! Ik hoor het graag.
 

PCX

  • #8
Hey, hoe hebben jullie dit opgelost. Wij hebben dat probleem ook. Condensatiepijpje hangt heel hoog, dus wij kunnen daar niet aan. Ik ben ook aan het denken om deze tot helemaal tot beneden te laten doortrekken. Daar is minder wind en kan ik het eventueel ook dicht maken en terug open doen bij gebruik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu