Water uit overloopventiel Quooker

Kaduna

  • #1
Ik heb onlangs een quooker in mijn keuken aangesloten. Ik heb dit gedaan door het zwarte slangetje naar het liggende 40mm deel van mijn afvoerbuis te brengen d.m.v. het 'tuutje' dat Quooker meelevert.

Nu is het zo dat wanneer ik mijn gootsteen deels laat vollopen en vervolgens het water laat weglopen, er na verloop van tijd een (geringe) hoeveelheid water uit het zwarte slangetje komt.

Zie foto. De liggende 40mm leiding loopt verder horizontaal naar 3 stuks 45 graden bochten om vervolgens uit te komen op een 110mm leiding.

Alle andere buizen in huis lopen goed door. Er lijkt geen sprake van een verstopping.

Ik kan niet bij het gedeelte met de 3 bochten, maar ik zou wel een aftakking kunnen maken in het liggende 40mm deel, waardoor er twee buizen naar het keukenkastje komen, om hier vervolgens een sifon op aan te sluiten (dus 1 voor de gootsteen en 1 voor de quooker). Zou dat helpen?

Zou beluchting hier nog kunnen helpen (bijv in het ongebruikte T stuk?)

Bedankt voor het meedenken!

20230322_203230.jpg
 

Robby-36

  • #2
Ik heb het zelfde probleem gehad. Eerst lus uit de slang gehaald, nog een beluchter geplaatst maar uiteindelijk bleek het toch om een verstopping te gaan een paar meter verderop in de 110 afvoerbuis onder de vloer.

Check dus je of je afvoerbuis echt niet verstopt is.

Succes, Robby
 

Henk253

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je hebt hier ook een soort klep voor die afsluit zo gauw als water om hoog komt tussen je inlaat combinatie en je afvoer.
1679567863762.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu