Water temperatuur douche niet heet.

alex.roodakkers

  • #1
Goedendag,

Ik heb al een tijdje last van het probleem dat ik weinig druk heb jn de douche, dat wil zeggen ik moet behoorlijk weinig koud water bij.engen waardoor ik best een armzalig straaltje had.

Ik heb stadsverwarming dus heb ik fatenfall (nuon) laten komen en die zeiden na een paar tests dat het alleen bij de douche is (de rest van de kranen kon je namelijk je hand niet onder de kraan houden bij alleen heet) waarschijnlijk verkalking in de kranen.
Vandaag een compleet nieuwe douche kraan met sproeiers gemonteerd zelfs de s koppeling verva gen voor de zekerheid. Het is een thermostaat kraan (makkelijk voor de kids) geworden. Aleen stand heet boven de 38 graden voelt nog steeds lauw aan ( de druk is wel beter dat wel) kan dit kog steeds aan verkalking ligge of wordt het wijs om nuon weer te bellen..

Mvg alex
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wel weer raar ja.
Zijn er leidingen veranderd en heb je links wel warm water?
 

alex.roodakkers

  • #3
ja ik heb links warm water ja maar kan gewoon mijn hand onder die straal houden, en nee de leidingen zijn niet pas vervangen dat is al weer een jaar of 6 terug . En dit speelt pas anderhalf twee jaar.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
en kan je ook meten hoeveel warm water uit de kraan komt op heetste stand, door palletje in te drukken en verder draaien en vergelijken met je andere kranen.
en zit er vanuit de kraan ook een verdeelstuk waar de warme op zit?
Kan je daar foto`s van maken?
 

alex.roodakkers

  • #5
Ik ga morgen even meten wat betreft de hoeveelheid. Ik snap alleen niet wat je met dat verdeelsleutel bedoeld , kraan, zit met twee s-koppelingen op de (in de muur verwerkte )muurplaat beugel gemonteerd . Kan nu geen foto's maken aangezien ik op werk ben nu.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Alleen stand heet boven de 38 graden voelt nog steeds lauw aan
Dan zou je zeggen er word koud bij gemengd in je systeem ergens zodat het lauw blijft.
Je kunt dit controleren als je de inlaatcombinatie dicht draait dan mag er geen water uit de hete kraan komen komt daar wel dan staat de koude door verbonden op de warme.
warmte net warmwater.jpg
 

alex.roodakkers

  • #7
@ henk de hoeveelheid water wat uit mijn kranen komt is overal nagenoeg gelijk.(verschil wat er is is 10de van seconde op de stopwatch en dat zal aan mijn reactie liggen).

Jouw idee met de kraan dicht draaien zat ik ook aan te denken, alleen er komen in de meterkast twee leidingen omhoog die gaan de warmtewisselaar in. Vervolgens komen daar weer 4 leidingen uit twee voor de verwarming 1 voor koud water en een voor warm water. Zou niet weten welke kraan ik uit moet draaien.

Nu voel ik net met mijn blote hand aan de warm water leiding (drinkwater) die kan ik gewoon vastpakken met blote hand als het warme water loopt en ook als het warme water niet loopt.. denk dat de nuon gewoon weer gaat komen..

20220117_195130.jpg 20220117_195122.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
wauw moderne installatie techniek
Gelijk heb je je laat ze dit maar even uit zoeken.
 

alex.roodakkers

  • #9
Ja echt heel modern, ze zeggen dat dit nieuw was toen de huizen gebouwd werden, maar dat was 30 jaar geleden. Volgens mij zijn deze installaties ontwikkeld door de Romijnen :-)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
En waren ze er al bij geweest van dat bedrijf?
 

alex.roodakkers

  • #11
Had wel de bedoeling geweest , maar een van mijn kinderen besloot dat om ee positieve corona test te doen, dus hebben we het even uitgesteld hoop volgende week woensdag iemand langs te krijgen. (Mits mijn zoon klachtenvrij is en niemand aansteekt....
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #12
Oke, beterschap.
 

alex.roodakkers

  • #13
Nou ze zijn geweest en binnen kwartier hadden we heet water.
De thermostaat knop (die witte op de foto) is door metaalmoeheid half doormidden gescheurd waardoor we dus soms wel maar vaak gewoon geen heet water hadden.
 

alex.roodakkers

  • #14
Er mag van mij een slotje op.
 
  • Like
Waarderingen: Henk253

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu