Water in kruipruimte

BMWtje

  • #1
Ik heb al eens een eerder onderwerp geplaatst over water in m'n kruipruimte. Ik dacht toen dat het aan een gebrek van ventilatie lag, dit heb ik opgelost maar het probleem bleef.

Ik ben dit weekend (zaterdag) nog eens goed gaan dwijlen, en heb nu ontdekt dat het water door de muur naar binnen komt. Zondag nog eens gedwijlt en weer een halve emmer kunnen weghalen dat is dus best veel vindt ik voor een dag.

Ik zal even de situatie schetsen: Ik heb een 2 onder 1 kap woning uit 1975. Mijn kruipruimte is onder de hele woning en is ongeveer 1,20 mtr. hoog. Met betonblokken wanden en een betonnen vloer en plafond(vloer woonkamer).
Het water zie ik in de kruipruimte naar binnen komen door een soort uitgesleten gaatje in de muur 1 a 2 cm. boven de vloer. Het komt uit de muur die grenst aan de woning naast mij, dus niet van de vrije kant. het zit ongeveer 3 meter vanaf de buiten muur aan de achterkant. Er is dus nergens contact met een buitenmuur.
Ik heb op het moment effe geen buren (woning is juist verkocht na 1/2 jaar leegstand) dus ik kan niet vragen of zij er ook last van hebben. Maar ik neem bovendien aan dat er ook in een kruipruimte een spouw muur tussen zit, en dat het dus niet van hen afkomt.
Iemand een idee waar dit water vandaan zou kunnen komen, en wat kan ik er eventueel aan doen???

ALvast bedankt,

BMWtje
 

Fiesiekus

  • #2
Ik wil niet al te creatief doen, maar is er een lekke waterleiding (of riool, of HWA) in de kruipruimte van uw buren? Tijdens de leegstand is hun kruipruimte misschien "vol" gelopen?

Op wat voor grondsoort is uw huis gebouwd?
 

BMWtje

  • #3
Zoals ik al schreef heb ik tijdelijk geen buren dus ik kan het helaas niemand vragen.
Wat grondsoort betreft, ik zou het niet weten!!

Gr.

BMWtje
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Als oplossing voor het gaatje; boor het gaatje uit tot ± 10 mm, sla er een passende houten pen in tot 2 cm in de muur en werk het gat en een stukje eromheen af met snelcement, dit is per kilo te koop bij de bouwmarkt, lees goed de gebruiksaanwijzing hiervan.

Neem contact op met de verkopende makelaar van uw naastgelegen woning en vraag hem of u samen even kunt kijken.
 

BMWtje

  • #5
Heren bedankt voor jullie advies. Jan ik ga jou idee eens proberen en ik ga zeker proberen in de kruipruimte van de buren te kijken.

Bedankt..

BMWtje
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu