Water doorslag tusssen waterslag en kozijn (buitenkant)

ArV

 • #1
Beste lezers. Ik heb vochtschade binnen.

Situatie als volgt: Voorkant huis 1e verdieping. Stenen muur en daarboven raampartij. De stenen muur heeft een spouw die niet doorloopt naar beneden omdat deze op een (voormalig) dakterras is gebouwd.
In de net opgeknapte, gestucte en van massief eiken houten vloer voorziene voorkamer (voorheen dakterras dus) heb ik vocht. Het zit alleen aan de voorkant. De eiken vloer staat deels krom ondertussen dus die kan er weer uit... :(:(

Alle ruiten en een deel vh kozijn zijn 2jr geleden vervangen, voegwerk is ook vervangen. Randen kozijn/muur zijn toen afgekit.

Nu lijkt het er dus sterk op dat het vocht tussen onderkant kozijn en waterslag (van die stenen waterslagen) wordt geperst bij bepaalde wind. We hebben afgelopen tijd wat regen en wind gehad.. Het water verzamelt zich dan onderin de spouw en sijpelt uiteindelijk dus door de binnenmuur naar mijn vloer.

Mijn plan is nu een aantal stootvoegen a/d buitenkant eruit te halen zodat evt water dat zich in de spouw ophoopt naar buiten kan. Tevens wil ik de oorzaak aanpakken en de kier tussen waterslag en kozijn dichten. Kitten ligt voor de hand, maar dan twijfel ik of het kozijn op den duur niet gaat rotten.
Zijn er andere mogelijkheden om de kier tussen waterslag en kozijn te dichten?

Foto's vd kamer, ik heb de vloer er al voor 2/3 uit geraapt ondertussen.

DE VRAAG IS DUS VOORAL: Is kitten vd kier tussen waterslag en kozijn een goed/slecht idee? En als dat een slecht idee is wat zijn dan de alternatieven?

Dank voor uw reactie.

20220305_161518.jpg 20220305_161508.jpg 20220305_161501.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Voorlopig ben ik nog door niemand overtuigd dat het de juiste oplossing is om naden en kieren van een paar mm aan de buitenzijde te kitten.
  Mijn mening is dat je die kieren beter open kan laten waardoor er een vorm van ventilatie is, het eventuele regenwater wat toch door de kier gekomen is snel weer opgedroogd.
  Zou graag een paar fotos van de buitenkant willen zien.
  Als ik en jij Google op stenen waterslagen zien we dan wat jij bedoelt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu