Wat te doen met glaslatten?

Pipeline562

  • #1
Beste mensen,

Ik zou dit voorjaar graag m'n kozijnen willen schilderen. Het plan lijkt me vrij duidelijk alleen zit ik met 1 vraag. Wat moet ik met deze glas latten? Ik ben zelf niet super handig en lees veel over deze profielen vervangen voor neuslatten, zelf zie ik dit nog niet zitten.

Ik zou de kozijnen kaal willen branden/schuren en opnieuw willen gronden/lakken. Kan ik dit om deze glaslatten heen weg branden of moet ik deze demonteren en opnieuw monteren? Zo ja; hoe? Kan ik deze opnieuw schroeven en afkitten? Er lijkt een speciaal soort kit gebruikt te zijn, wat bijna op een soort tape lijkt. Bijgaand een aantal foto's. Graag jullie advies.

IMG-20210322-WA0043.jpeg IMG-20210322-WA0045.jpeg
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Twijfelt u over uw handigheid, dan zou ik dit G1 Luvema ( er hoeft niet geschrapt te worden is een fabrikant patent ) - glasprofiel laten zitten. De afdichting daarvan kan butyleenit zijn / of rubberband afhankelijk van het productiejaar, geen siliconenkit.

Afbranden van de onderdorpel is niet nodig, u beschadigd met een schraper het profiel, wel volledig kaal schuren en daarna gronden ,voorlakken en aflakken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu