Nieuw huis, wat te doen met div. soorten muur

Dayenne

  • #1
Ik heb een nieuwbouw woning aanvaard (oplevering medio 2012). Deze woning wordt 'behang-klaar' opgeleverd. In het huis komen beton muren (dragende muren), cellenbeton muren (tussenmuren) en ws een gipsplaatwand op zolder.

Van beton weet ik dat het nog tijd nodig heeft om vocht kwijt te raken en dat het daarom niet zinvol is om je mooiste en duurste behang er op te doen. Maar hoe zit dat met de cellenbeton wanden? En de evt. gipsplaatwand op zolder?

Afgezien van of de betonmuur mooi egaal is of niet (luchtblazen), zou je die wel direct kunnen sausen bijv. (na voorstrijk)?

Het huis wordt verwarmd middels LTV.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Bouwvocht moet eerst uit de muren voordat u kunt afwerken. Dat kunt u met een protimeter opmeten. Heeft u die niet ( wat gebruikelijk is gezien de prijs) dan plakt u een stuk plastic op het beton met op de anden tape. laat dit 24 uur zitten. Zit er geen condensvorming aan de binnenkant, dan kunt u gaan afwerken.

Elke nieuw cement- of gipsgebondem ondergrond moet u voorstrijken. Dat kan met verdunde muurverf waarmee u de uiteindelijke afwerklaag onverdund aanbrengt, of met een voorstrijkmiddel.

Cellenbeton ( kalk/cement/zand) is vaak "gebruiksklaar" na enige dagen in een verwarmde omgeving.

Gipsplaten kunt u direct voorstrijken en daarna afwerken, ook met glasvezel of een ander soort behang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu