Wat doet dit onderdeel? stuk of iets anders aan de hand?

123mies

 • #1
Hallo cv experts,

Dit onderdeel zit boven op een boiler die gekoppeld zit aan een hetelucht verwarmingssysteem. De verwarming gaat niet meer aan door de kamerthermostaat op te draaien. Dat schijnt te maken te hebben met dit grijze kastje. Er zit een kabel aan met 6 gekleurde draadjes die naar een voedingskastje ofzoiets gaat. Is het een soort electronische thermostatische 3-wegklep ofzo?? Het wordt wel weer warm in huis als je het hendeltje met iets er tussen geforceerd in de middenstand zet(zie foto, blauw schuiftstekkertje in dit geval) alleen is dan de temp via huiskamerthermostaat dan niet meer te regelen en is ie altijd aan.
Nou heeft m'n oude vader al een cv man laten komen maar die zegt dat er geen onderdelen meer te krijgen zijn en dat ie maar een compleet nieuwe ketel moet kopen bij hem voor €2000,- Lijkt mij wat overdreven en heb m'n pa beloofd dit via internet eens uit te zoeken.
Wat kan er aan de hand zijn? is het alleen deze klep of kan het nog iets anders zijn? Zijn dit soort onderdelen nog verkrijgbaar?
We zijn zelf aardig technisch en willen zelf een poging doen het ding weer aan de praat te krijgen. Als dit niet lukt, bij deze een oproep aan iemand die ervaring heeft met dit soort installatie en eens wil komen kijken in Amersfoort Schothorst. Of anders een tip voor een betrouwbaar cv reparatiebedrijf die je niet meteen een nieuwe ketel aan willen smeren maar gewoon repareren.
Bedankt alvast!
Groeten, Michel


[/img][/list]
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wim Lenderink

  • #2
  Het lijkt mij idd een 3wegklep met eindkontakten.
  Wat staat er op?
  Ik wil wel eens komen kijken, stuur PB
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu