Wat doen jullie eigenlijk met al die verschillende bitjes?

Henk E

 • #1
Als je bezig bent met renovatie / reparaties kom je allerlei verschillende soorten schroeven tegen en om niet telkens naar het hok of auto te lopen heb ik nu een plankje met gaten erin waar de soorten bitjes insteken zodat je altijd elk soort bitje bij de hand hebt.

Maar is er misschien een andere manier op al die verschillende bitjes overzichtelijk op te bergen of mee te nemen naar de klusplaats?

In de originele doosjes vind ik niet zo handig wantje kan ze er vaak slecht uithalen omdat ze er te strak inzitten of ze klemmen erg of het dekseltje wil er slecht af of het hele doosje breekt omdat je er iets op laat vallen.

Op zich ben ik wel tevreden met het plankje maar wou nu een iets kleinere uitvoering maken waar ze precies netjes in de rij staan maar voordat ik daar mee begin vraag ik hoe hebben jullie dat?

 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
  Pff ben blij dat ik niet zo veel verschillende bitjes nodig heb, bij een verbouwing.
  Zit de bus nog voller.

  En vaak zit er in elke doos schroeven die ik gebruik gewoon een nieuw bitje bij.
  Dus als de oude iets versleten is, gaat die bij het vuil.
   

  Henk E

  • #3
  Daarom wou ik ook iets kleiner maken want er 9 van de zelfde soort is ook wat te gek.
  Maar als je van elke soort er 1 neemt kom je ook al gauw op zo'n 20 stuks.
  En daarom was ik wel benieuwd hoe anderen dat hebben of een idee hadden hoe het ook kan, maar nog niet veel gezien tot nu toe.
   

  Peter

  Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
  Over het algemeen, gebruik ik maar 3 soorten schroeven.
  Kruiskop ph en pz en torkx.

  Voor de kruiskop heb ik 2 maten, wat voldoende is om elke schroef er mee uit te draaien.

  En voor de torkx gebruik is maximaal 3 maten.
  Daarmee kun je bijna de halve wereld mee in elkaar schroeven. :mrgreen:

  De rest van die bitjes heb ik eigenlijk niet nodig, dus 20 verschillende soorten is wel heel veel.
   

  Poster

  • #5
  Op u vraag, - niet zo,
  Een kunstof sorteerdoos waar in verschillende vakjes de torx/inbus/bitjes/dopbitjes wonen, zo'n enorme plank is leuk maar niet mee te slepen.
  ik denk dat ik er ongeveer zo'n 80 tal in zo'n doosje heb, ik grijp nooit mis, en is simpel hanteerbaar.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #6
  Er zijn veel soorten bakjes in de handel met alle mogelijke bits, hierbij zitten er ook bakjes waar de bits in een soort schuim zitten, ze vallen er niet uit maar zijn toch gemakkelijk te pakken.

  Zie hier.
   

  Poster

  • #7
  Klopt, zo simpel kan het zijn.
   

  Henk E

  • #8
  @Poster. zo'n enorme plank is het nou ook weer niet hij is maar 14x40 cm, maar ik wil hem nu dus iets kleiner maken.
  @ Jan. ik heb die bakjes eens bekeken en enkele heb ik al eens gehad maar ik vind het niet "je van het" en in de meeste zitten ze toch nog aardig vast.
  Vorige week nog een doosje gekocht bij een Duitse grootgutter Acxxx en daar zitten ze heel dicht op elkaar en je moet er bijna een tang bij gebruiken om ze eruit te halen.
  Daarom vind ik het plankje gemakkelijker en ik kan er een paar extra dingen bij zetten zoals verzinkboor 2x, stukje ronde vijl, verleng stukken en wat doppen 6-8-10mm.
   

  Black Knight

  • #9
  Heb zelf ook al veel doosjes zien passeren waar ze uitvallen/te vast in zitten of niet vast te pakken zijn. Sinds een tijdje op een doosje uitgekomen wat eindelijk handig is : de meest courante bits (ph, pz, torx, paar inbus en paar platte) en plaats voor enkele doppen (met bitzeskant) die ik ook vaak op vijsmachine steek (7,8,10 en 13 mm). In dit doosje zitten de bits ook door spanning vast, maar je kan ze gewoon door ze te kantelen uitnemen/induwen. Is een 10x15 cm groot en dubbelzijdig, denk van het duitse merk dat zowel groene als blauwe (pro) machines heeft.

  Voor de echt exotische schroeven heb ik dan nog zo een goedkoop doosje waar bijna alles in zit, maar dat heb ik zelden nodig :P
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu