Kast niet omhoog te krijgen; 'wat kan ik het beste doen ?

Zonnig

  • #1
'Houston we have a problem', dacht ik zojuist.

Enige tijd geleden heb ik een hele grote caviaflat gebouwd van 5 etages. Hoewel hij erg zwaar was, lukte het mij wel om hem op te tillen.

Ik vind hem eigenlijk niet goed staan in de ruimte waar hij stond en dus wilde ik hem verschuiven naar de achterkamer. Eenmaal in de achterkamer ( hij paste niet onder de balk door en dus moest hij eerst op de grond gelegd worden ) aangekomen, krijg ik hem niet meer omhoog getild.

En ja....ik had er natuurlijk helemaal niet aan gedacht dat ik hem tussendoor nog had opgeknapt en dat hij nu dus veel te zwaar is.

Hebben jullie enig idee wat ik zal kunnen doen om hem omhoog te krijgen ? Hij is +/- 2.25 hoog. Ik heb verder geen familie en ook geen auto om e.e.a. op te halen.

Misschien de kast iets inkorten ? ( 1 etage eraf zagen met een decoupeerzaag vind ik nog te gevaarlijk omdat het allemaal op elkaar steunt. )

Ik woon in Groningen.

Alvast bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
De buurman vriendelijk vragen?
 

Zonnig

  • #3
Hallo Frank,

Ik woon nogal in een bemoeizuchtige flat. Daarnaast heb ik ook nog een buurman die mijn fiets heeft gemold, mijn kelderdeur heeft dichtgekit en een krans van mijn deur heeft gestolen. Sindsdien wil ik geen buren meer over de vloer.

Ik heb inmiddels een klusjesman een mail gestuurd die mij al eens eerder heeft geholpen. Misschien dat hij ook nog kan kijken of de kast nog een etage kleiner kan worden gemaakt, zodat ik in de toekomst de kast wel kan verschuiven !!! Misschien dat ik dat laatste nog zelf ga doen.

Ik weet niet of jullie je het kunnen voorstellen, maar ik heb zooooo'n zin om met een grote kettingzaag de bovenste etage eraf te rammen........haha zal de agressie wel wezen van deze nogal domme goedbedoelde actie.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Gewoon demonteren die hap of je plaatst een briefje bij de supermarkt zodat iemand je kan helpen

:idea: vraag de buurvrouw :mrgreen:
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Ik vind het wel een leuk verhaal, zo tussen de zinnen door. :mrgreen:
 

Sjaan Smit

  • #6
Had je niet beter een bungalow voor die cavia's kunnen bouwen ipv deze flat?? :wink:
 

Veronika

  • #7
Kun je ook niet één kant een paar cm omhoog krijgen, en er dan een hondje of nog lager piano wieltjes onder krijgen? Dan de andere kant liften en idem. Scheelt bijna de helft van het gewicht. (1e = te huur bij busjesverhuur oa, 2e te koop bij kluswinkel.

Als je geen drempels hebt, kun je het ook nog lager doen door er alleen een stevige deken onder te frommelen en m hierop te slepen?

Excuus, ik lees niet goed, hij is al verplaatst en moet alleen nog rechtop dus? Hij ligt nu dus middenin je kamer op de vloer? Is het al opgelost?

Zo nee, misschien kun je m geleidelijk liften en er steeds een paar boeken oid onder schuiven. Zo til je maar steeds een paar cm tegelijk en komt ie steeds meer rechtop. Wel zorgen dat hij niet gaat schuiven vooruit of achteruit en al doende van de boeken afglijdt. Dit door een plank van het lage eind van de kast naar een overliggende muur te leggen bijv.

Als zelfs een paar cm liften niet lukt dit evt met een meubelkrik doen (kluswinkel), of wat steviger een autokrik doen? :D Mits je die kunt lenen/huren ergens.
 

EGeen

  • #8
Is hij te zwaar om op te tillen doordat je te weinig grip hebt of kun je het geheel sowieso niet omhoog krijgen?

Voor grip kan je wellicht een gat boren of iets dergelijks waardoor je hem op kan tillen. :?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Ik denk niet dat de kast er na 3 weken nog ligt....
 

EGeen

  • #10
Oeh.. helemaal niet op gelet :oops: :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu