Wat doe ik met mijn keukenblok voor het egaliseren

Jola

  • #1
Goedemorgen,

Ik heb een vraagje. Het hoort hier eigenlijk niet thuis maar ik kan nergens een antwoord vinden dus probeer het toch maar.
Volgende week wordt mijn vloer in de keuken geëgaliseerd omdat ik vinyl ga laten leggen. Dit wordt door het bedrijf gedaan dat ook het vinyl komt leggen. Het keukenblok staat er al in. Ik vraag me dus af wat ik met het keukenblok moet doen. Ik heb hierover al gebeld met de verkoper maar krijg geen duidelijk antwoord. Volgens hem kan het keukenblok gewoon blijven staan maar ik vraqg me af of dat niet een ontzettende knoeibloel wordt. Ik kon de plinten gewoon laten zitten, maar kan dat wel? Loopt de egaline daar niet onderdoor? Is het beter om de plinten te laten verwijderen of kunnen ze die evt kitten voordat de egaline aangebracht wordt? De plint is namelijk aan de zijkant langs de muur afgewerkt met een kitrand, weet dus niet of ik die los krijg (de rest gaat wel los)en de keuken is in december geplaatst door de verhuurder. Een nieuwe vloer was toen nog niet aan de orde maar door een ongelukje zat er een scheur in waardoor ik ze nu dus moet vervangen. Ik heb lang getwijfeld of ik wel moest egaliseren,de oude vloer lag er ruim 16 jaar op en ik heb nooit een beschadiging gehad, ook al zitten er oneffenheden in de vloer. Maar met het verwijderen van het oude vinyl zag ik dat er toch scheurtjes in de vloer zitten en oneffenheden dus dat risico wil ik niet lopen dus heb alsnog een afspraak gemaakt om te laten egaliseren, er is eerst iemand van de woningbouwvereniging langs geweest en die heeft wel iets opgevuld maar dat is niet glad genoeg denk ik. Egaliseren moet ik helaas zelf laten doen.

Ik ben zelf geen klusser maar vraag me dus gewoon af wat het beste is? Iemand zei tegen mij dat ze de plinten ook aan de onderkant kunnen kitten zodat er niks onderdoor loopt maar is dat een goed idee? Of toch de plinten loshalen met het risico dat ze er straks niet meer op passen?
Ik wil natuurlijk niks beschadigen aangezien ik gehuurd zit. Dus als iemand een tip heeft, dan hoor ik het graag. Alvast bedankt!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Plinten weghalen. Eventueel achter de pootjes een lat op de vloer kitten als je niet weet of alle gaten rond afvoeren etc wel dicht zijn.
 

Jola

  • #3
Bedankt voor je reactie Walker.
De plint zit aan 1 kant vastgekit aan de muur. Ik krijg dat dus niet los ben ik bang... waar zou die lat op de vloer moeten komen dan? Ik heb niet echt een handig iemand in de buurt die mij hiermee kan helpen, ben alleenstaande vrouw, dus wordt een beetje lastig...
 

Jola

  • #4
O achter de pootjes zie ik.. geen idee hoe ik dat zelf kan doen...
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Zit de plint stomp op de muur gekit?
Zo jan dan de kit doorsnijden met een scherp stanleymes.
Plaats anders even een foto.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu