Wastafel kraakt bij monteren?

Stinnav

  • #1
Goedemiddag,

Zojuist een nieuw wasbakje opgehangen in mn wc. Bij het aandraaien van de bouten hoor ik echter een krakend geluid uit de wasbak. Nu voor de zekerheid maar wat losser gedraaid, maar dan zit er nog zoveel speling dat de bak wiebelt. Iemand enig idee of dit normaal is en of ik het gewoon verder kan aandraaien?

16845018372532064364087634114217.jpg
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Ooit heb ik een porceleinen wastafel opgehangen in mijn badkamer en die vastgedraaid met een ringsleutel. Even later zei die krak, wastafel kapot. Had hem niet eens echt strak gedraaid. Toen ik daarover ging klagen bij de winkel waar ik hem gekocht had, kreeg ik uit coulance een nieuwe mee (ik was daar vaste klant), maar er werd nadrukkelijk gezegd, dat je de moeren, waarmee een porceleinen wastafel vast zit, eigenlijk alleen met de hand mag aandraaien.

Wankelt de wastafel dan nog, dan moest ik de zaak wat losdraaien, er (sanitair) kit tussenin spuiten en hem daarna tegen de muur aandrukken en opnieuw met de hand de schroeven aandraaien. Zo gezegd zo gedaan en de wastafel hangt nu inmiddels al weer ruim 25 jaar, zit geen beweging in.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Zo te zien is de wasbakje ook niet vlak vaak B kwaliteit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu