Wastafel blijft lekken, verkeerde afvoerplug?

JeWee

  • #1
De afvoer van de wastafel ging laatst kapot, dus helaas tijd voor een nieuwe. Gelukkig had ik nog een ander model liggen dat we ook bij de wastafel hadden ontvangen, dus heb ik deze geïnstalleerd.

Nou blijft deze alleen lekken, al van alles geprobeerd met aandraaien, siliconenkit etc. Volgens mij komt dit doordat de plug niet geschikt is voor de wastafel. Het lekken gebeurt ook echt bovenaan bij de afvoer niet bv bij overgang naar sifon.

Het gaat volgens mij om de gaten die in de afvoer zitten, want hier gaat uiteindelijk onvermijdelijk water doorheen. Onze vorige afvoer had dit niet, maar dat was ook een wat ander model dan dit. Heb ook foto afvoer bijgezet, er zit wel aan één kan een inkeping waar water door weg zou kunnen, maar dit is slechts op 1 plek. Ik zou dan denken dat een plug zoals andere foto die ik heb bijgevoegd de oplossing zou zijn?

Graag ontvang ik wat advies hierover, want heb al van alles met deze afvoerplug geprobeerd, maar word er wel een beetje moedeloos van :-)

20200916_193509_resized.jpg 20200916_193234_resized.jpg 550x839.jpg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
beter een nieuwe halen met alle ringen.
Vroeger deden we er wel een laag sanitair stopverf boven om heen
klik hier op
Of deze tip zie eventueel hier klik hier
 

cool1

  • #3
De bovenste witte ring moet u waarschijnlijk vervangen door siliconen rubber ring. Deze ring was meegeleverd in het doosje maar lag los onderin doosje.bij mij althans. Succes
 

cool1

  • #4
deze beschrijving zat erbij in doosje.
IMG_20200917_0001.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu