Wasmachine Zanussi Rubino II

Myrtje007

  • #1
Nadat wij onze trommel te vol hadden gestopt is een sok tussen de trommel en het rubber gekomen. De sok hebben we kunnen verwijderen, maar helaas draaide de trommel niet meer tijdens het wassen/centrifugeren.

Toen we de wasmachine kantelden kwam meteen de v-snaar eruit gezet. Weten we meteen waar het probleem ligt. Vandaag bij een onderdelenwinkel een nieuwe v-snaar gekocht en zij adviseerden ons om zelf de v-snaar te monteren, want dat schijnt nogal makkelijk te zijn.

We hebben erg ons best gedaan, maar de v-snaar lijkt wel te kort. Dat hij er strak om moet dat snap ik, maar met geen mogelijkheid krijg ik hem om de achterkant van de trommel en dat kleine zwarte draainde ding eronder.

Wat het extra lastig maakt is dat de achterkant van de machine er niet af kan (volgens mij). Ik krijg alleen de bovenkant eraf en kan door de achterkant komen door er half in te kruipen. Maar helaas verder komen we niet.

Kan iemand ons helpen? Want we vinden het zo jammer om een dure monteur te betalen als ons wordt verteld dat we dit makkelijk zelf kunnen doen.
Alvast bedankt!
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Ik ben geen kenner op dit gebied, maar over het algemeen werkt het met een V snaar zo dat je de snaar moet kunnen spannen en ontspannen.

Waarschijnlijk is het zo dat de motor met twee bouten vast zit waarvan een in sleufgat. Draai beide bouten iets los en dan kan je de motor wat kantelen. Kantel zodanig dat de motor dichter bij de trommel komt.

Dan kan je de snaar waarschijnlijk wel omleggen. Begin de snaar bij de poelie op de motor op te leggen en vervolgens op de trommel. Wil hij er dan nog niet om dan de trommel voorzichtig een stukje draaien, dan gaat de snaar wel over de rand. Vervolgens de motor weer vastzetten terwijl je de snaar strak trekt met de motor.
 

Wasmannetje

  • #3
Hallo,

Bovenblad verwijderen, dan zitten er links en rechts in het midden 6 parkers om de 2 helften aan elkaar te houden. De 2 achterste losdraaien, aan de achterzijde van de wasm zitten aan de onderzijde 3 m8 schroeven, ook weghalen, aan de 2 zijkanten zitten 2 witte dopjes, weghalen door een kleine schroevendraaier in te steken en zachtes wegdraaien, of uittrekken door schuin te houden.

Daarna de vouder, van het aansluitsnoer, en het inlaatventiel voorzichtig indrukken, en goed kijken hoe deze zitten geklikt.

Daarna de snaar eromheen leggen, en beginnen bij de motor en de snaar er links omheen beginnen te leggen.

Dit is een elastische snaar dus zal veel weerstand geven.
Ook even controleren of de slang bovenop de kuip vast zit, anders deze er weer netjes indrukken, en als tip, het deurglas vervangen daardoor word er meer was de trommel ingeduwd. De nieuwe deurglazen zijn namelijk wat dieper. En natuurlijk de machine niet te vol doen.

Groeten en succes.
 

Myrtje007

  • #4
Beide heren, super bedankt voor jullie reacties op mijn topic!
De wasmachine draait nu en hopelijk aan het eind van mijn wasje ook nog;).
Dankzij jullie antwoorden hebben we zelf het apparaat kunnen maken en zijn we een leerzame ervaring rijker.

Bedankt en groet, Myriam
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu