Wasmachine Zanussi - Rubino II 1200 start niet!

Cookie

  • #1
Mijn wasmachine heeft er geen zin meer in!
Het gaat om een Zanussi Rubino II 1200 van september 2002.

Als ik een programma kies en op start druk gaat het eind-lampje branden. Hij knippert 4 maal en de handleiding van mijn machine vertelt me dan dat de deur niet goed dicht zit. Hoe hard ik hem ook dicht gooi of aandruk... de wasmachine wil me niet geloven!

Het zou natuurlijk iets te maken kunnen hebben met de niet zo slimme zet die ik laatst heb gedaan.... Ik dacht dat de wasmachine klaar was en probeerde de deur open te doen. Dat werkte niet, dus ik draaide de programmaknop op 0 (ik geef toe, er had bij mijzelf een lampje moeten gaan branden...) en wachtte 2 minuten tot ik de deur wel open kon doen.

Vervolgens stroomde er allemaal water mijn bijkeuken in... Niet slim. Deur snel weer dicht. Programma op afpompen en daarna nog centrifugeren.

Kan het nu zijn dat de machine gereset moet worden? Ik heb de stekker er al eens in en uit gedaan, maar veel verder reikt mijn technische kennis niet... Heeft er iemand een idee? Ik kan me niet voorstellen dat het erg ingewikkeld is om op te lossen.

Alvast bedankt!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Misschien (ik ben geen witgoed-expert en kan dus geen types nakijken) is het een machine met waterstop-beveiliging, en is er door de overstroming water onderin terecht gekomen, waardoor die beveiliging in werking is gekomen.

De moeite waard om even te proberen de machine flink schuin te houden om het water op de bodemplaat weg te laten lopen...

En anders hier weer even een antwoord geven dan helpen de echte specialisten je verder.
 

Co de Witgoedman

  • #3
Machine heeft helaas geen aquastopsysteem erin, ik denk dat het deurslot defect is geraakt. Is een standaard onderdeel en vaak op voorraad bij de onderdelenleverancier.
 

Cookie

  • #4
Bedankt voor de reacties. Ik heb er vanochtend een reparateur bij gehad. Die heeft geprobeerd de machine te resetten, maar helaas werkte dat niet.

Het schijnt dat één van de twee electronische deurslotjes maar 12 volt doorkrijgt ipv de gebruikelijk 230... Het onderdeel dat dat door geeft (aansturingsmodule oid. ben even kwijt hoe dat ook al weer heette...) is dus defect.

Het gaat dus om een electronisch probleem heb ik me laten vertellen. Ik heb dus de welbekende rotte appel aan de boom :( De reparatieman gaat nu contact zoeken met de fabrikant om te zien of die nog willen tegemoet komen want een onderdeel als dit kost € 300,-.

Ter vergelijking, de wasmachine zelf kostte 2,5 jaar geleden € 385,-. Het was dus duidelijk niet iets simpels helaas.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu