Wasmachine op vinylvloer?

Ronny

Specialist Verwarming
  • #21
Klopt, ik bereid me altijd heel goed voor en bijna altijd weet ik meer over een product wat ik wil kopen als de verkoper zelf.
Bij onze eerste vaatwasser, een bepaalde 45cm afmeting, die we lang geleden kochten was de verkoper er heilig van overtuigd dat deze absoluut niet bestonden. Ik heb het hem nog duidelijk proberen te maken, daarna dezelfde middag nog ergens anders de juiste gekocht.
 
  • Like
Waarderingen: Hvdk

Hvdk

  • #22
Nog een andere vraag? Hoe waterpas is nog waterpas?
Ik heb het idee dat het nu goed sta. Al had ik nog twijfels over het tussenstuk. Toen zij opnieuw de droger op de wasmachine plaatste, verloren ze onderzetstukje. Dat hebben ze er weer onder gezet. Heb dat helaas niet gecontroleerd.
Had wel het idee dat er wat beweging op die plek nu zit als ik aan de droger zit te duwen en trekken. Maar 2 proefwassen en 2 droogbeurten er een tijdje bij gezeten tijden het centrifugeren. Bij de start van het centrifugeren schudde de toren even in zijn geheel en niet op die plek, maar tijdens het centrifugeren stond die vrij stil. Een beetje. bewegen doet het denk ik toch tijdens het centrifugeren. Klopt toch.

Alleen heb ik het idee dat de droger niet 100% waterpas staat. De bubbel van de waterpas staat wel tussen de streepjes. Maar staat niet in het midden. Is dat een probleem, valt dat binnen de normvan waterpas? Zelf zou ik de bubbel precies in het midden zetten. Maar misschien is dit ook toelaatbaar?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #23
Draai het waterpas 180 graden om, hoe staat dan de bel?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Het is belangrijker dat de machine stevig op z'n poten staat dan zuiver waterpas hoewel hij natuurlijk niet echt scheef moet staan.
 
  • Like
Waarderingen: Bademutze

Hvdk

  • #25
Jan schreef:
Het is belangrijker dat de machine stevig op z'n poten staat dan zuiver waterpas hoewel hij natuurlijk niet echt scheef moet staan.
Klopt. Heb een pootje iets verder uitgedraaid, totdat ik meer weerstand voelde. Had het idee, dat bij aanvang van centrifugeren, die hoek wat bewoog. Kan natuurlijk ook de tegenovergestelde hoek zijn. Een wasmachine beoordelen of alle pootjes exact evenveel de vloer raken, vind ik best lastig. Als je de wasmachine met de hand probeert te bewegen, is natuurlijk anders dan als die echt centrifugeert. Denk als die waterpas staat, dat je dan moet voelen of alle 4 de pootjes evenveel weerstand hebben als je deze uitdraait. Is daar een een manier voor?

Heb ook net een nieuwe waterpas besteld (Stabilo), een korte, zodat ik ook nog het een en ander kan nameten. ook als staat de droger erop.
 

Hvdk

  • #26

Lampje45

  • #27
De nauwkeurigheid van de zuiverheid en afstelling van de libel is te testen door de waterpas in tegengestelde richting te vergelijken. Als de libel wat afwijkt naar de streep aan de rechterkant, dan zal hij dat ook moeten doen als je hem horizontaal 180 graden gedraaid hebt.
Dan moet hij naar de rechterkant blijven afwijken. Gaat de afwijking naar links dan is de libel niet zuiver genoeg gemonteerd.
 
  • Like
Waarderingen: Hvdk

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu