Wasmachine lekt bij pompen door condensafvoer CV

Sander van den Berg

 • #1


Ik heb al lange tijd een lekkage bij mijn wasmachine. Doordat wij een nieuwe wasmachine hebben, wordt er krachtiger gepompt naar de riolering. De afvoerslang zat nauw in de pijp (40 mm) en de lucht kon dus niet ontsnappen. Ik heb dit opgelost door een stuk van 50 mm te plaatsen. Bij de wasmachine komt nu bovenuit geen water meer. Het lekt nu echter nog wel bij de condensafvoer van de CVketel als de wasmachine aan staat. Deze condensafvoer heb ik net vernieuwd (omdat er een scheur in zat) dus hij kan niet verstopt zijn. Is hier iets aan te doen? Ik lees op de site wel iets over ontluchting of te weinig hoogte o.i.d. maar ben geen vakman dus weet niet wat nou de oplossing is. Wat wel een probleem kan zijn is dat de afvoerbuis slechts weinig afloopt dus water kan hierdoor minder snel naar beneden zakken (de boel staat op zolder), maar ik kan dit (door het in de weg zitten van andere buizen) niet meer laten aflopen. Mijn laminaat verrot hier dus heeft er aub iemand een (makkelijke en duidelijke) oplossing?? Wasmachine water hoort toch niet weer omhoog te komen bij een condensafvoer?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Pigion

  • #2
  De condensaatafvoer van de cv komt in een stankafsluiter (zwanehals). Het gemakklijkste is aan de bovenzijde de stukje PVC op de zwanehals te lijmen en de afvoer vanaf de CV iets in te korten.
  Een andere optie is de hele horizontale leiding tot in de verticale standleiding een maatje groter te maken.
  Het meest aanemelijke is dat de horizontale leiding inwendig aangegroeid is. Ik heb dat bij de afvoer van onze wasmachine ook meegemaakt.

  Pigion
   

  Fiesiekus

  • #3
  Kan je niet een stuk pijp op die sifon van de condensafvoer zetten? M.a.w. hoe hoog hangt je ketel?

  Anders kan een beginnende verstopping de afvoer belemmeren, waardoor het waswater ook omhoog kan komen zetten. Maar dat is vanaf hier niet te zien. 40 mm is wel krap voor een wasmachine; het beste vervang je alles door 50 mm, indien mogelijk
   

  Fiesiekus

  • #4
  :mrgreen:
   

  Sander van den Berg

  • #5
  Wat ik al heb geprobeerd is een ontluchting te plaatsen. Naast de dikke (50 mm) afvoerbuis van de wasmachine heb ik een tweede buis geplaatst waardoor meer lucht kan ontsnappen. Dit heeft echter nog niet het gewenste effect.

  Ik ben nu van plan om een Y-stuk te plaatsen in de 40 mm buis en een soort trekveer er doorheen te gooien. Even kijken of er niet een verstopping is. Als dat het niet is dan ben ik bang dat ik de hele buis naar 50 mm moet brengen... Dat zou een beetje erg jammer zijn en veel meer gedoe opleveren.

  De ketel hangt te laag om echt een lang stuk er bij te plaatsen. Een klein stukje zou misschien kunnen maar ik denk dat dat niet voldoende is gezien de druk waarmee het water er uit komt...
   

  Mustang65

  • #6
  Plaats het t stuk van de wasmashine zoo ver mogelijk voorbij het t stuk van de cv ketel en werk dan met een stuk pijp horizontaal terug naar de bestaande aansluiting.

  door de tegendruk die ontstaat in het riiol zokt het water de weg van de minste weerstand en dat is in jou geval de overstort van de ketel.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu