Wasmachine kraan vervangen - welk gereedschap

Floorr

  • #1
Hallo allemaal,

Ik ga mijn wasmachine kraan vervangen, omdat de beluchter lekt. Kan iemand mij vertellen welke maat Bahco ik nodig heb om de oude wasmachine kraan los te draaien en de nieuwe kraan vast te draaien?
Ik heb nog geen bahco, ik ga hem online bestellen.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #2
Gebruik een waterpomp tang, zet een bek diep in het gat van de kraanuitloop en de andere op de zijkant, dan draai je hem zo los.

Verder is een bako een merk van een "verstelbare moersleutel" die naam doet het al vermoeden die zijn verstelbaar en dus zijn ze in principe altijd de goede maat voor dit soort werk. Uiteraard heb je wel wat variaties voor erg groot bijv of erg klein maar de gewone gangbare is goed.

Maar een bako is maar kut gereedchap als je het mij vraagt. Vind altijd dat die dingen teveel speling hebben, wellicht dat een hele dure wel goed werkt maar de meeste die ik heb zijn eiglk gewoon poep, niet perfect haaks, stroef soms en te groot om kwijt te kunnen in kleine ruimtes en ook nog te draaien. Maarja met knelkoppelingen ofzo heb ik ze toch wel nodig.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3

Floorr

  • #4
Bedankt voor je reactie Sleutelmeneer.

Klopt bahco is een merknaam die vaak gebruikt wordt voor alle verstelbare moersleutels. Welke maat is dan de gewone gangbare, deze bijvoorbeeld? https://www.gamma.nl/assortiment/gamma-moersleutel-0-35-mm/p/B400963
Reden dat ik hiervoor een bahco wilde gebruiken is, omdat ze dit in de youtube video's die ik heb gekeken aanraden. Deze bijvoorbeeld
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
De door jouw aangegeven verstelbare moersleutel gaat tot 35 mm. Kwestie van even opmeten wat je nodig hebt voor bereik voor je wasmachinekraan.

Let op dat niet elke wasmachinekraan zeskant heeft voor een moersleutel. In dat geval heb je zoals aangegeven wellicht meer aan een waterpomptang. Verder ook afhankelijk van hoe stevig de bevestiging van de muurplaat is. Als dit niet goed vast zit deze ook vasthouden zodat het moment niet op je leiding overgedragen wordt.
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #6

Ronny

Specialist Verwarming
  • #7
Beter in sleutelen als ik taalgebruik :-)
 

Floorr

  • #8
@Job_04 bedankt voor je reactie. Zeskant, is dit een zeskant?

Kraan2.jpg
 

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #9
Dat is een verlengbus. Dr bako steek je van onder op de beluchter. Daar zitten 2 platte kanten. Maar we zijn al een week verder en de kraan is nog niet vervangen pak gewoon een waterpomptang en draai dat ding eraf haha. 1 min werk.
 

Floorr

  • #10
@Sleutelmeneer 3 dagen, plus er is geen haast bij, ik wacht namelijk nog op de kraan die ik besteld heb.

Sleutelmeneer schreef:
Dr bako steek je van onder op de beluchter.
Thnx, handig om te weten.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu