Wasmachine/vaatwasser op 1 kraan plaatsen zonder waterstop?

Klusprobeerder

  • #1
Hoi Allemaal,

Ik ben nieuw hier, dus ik hoop maar dat ik het onderwerp goed plaats e.d. Sorry als dat niet zo is.

Ik heb een probleempje. Ik wil namelijk mijn wasmachine en vaatwasser op 1 kraan en 1 afvoer aansluiten. De afvoer is geregeld en hopelijk werkt die straks ook, maar de kraan lukt niet goed.

Ik heb een y-stuk op mijn wasmachinekraan gezet, om beide aanvoerslangen te kunnen aansluiten. Alleen krijg ik het y-stuk niet 'recht' gedraaid. 1 stuk blijft naar de muur staan, de andere naar voren.

Daardoor past mijn wasmachine aanvoerslang niet met waterstop (dik blauw ding) tussen de muur en het y-stuk. De slang past wel zonder waterstop en zo zit die nu ook vast.

Maar kan dat wel? Als mijn vaatwasser dan aanstaat, loopt het water dan niet ook naar mijn wasmachine en kan die daar dan kapot van gaan of overstromen?

Mijn vaatwasser wordt zo bezorgd en ik geloof dat daar al een waterbeveiliging op zit, bovendien heeft die meer ruimte naar de voorkant van het y-stuk, dus hopelijk past dat wel. Maar wat ik met mijn wasmachine moet weet ik niet.

Het y-stuk op de kraan krijg ik niet recht gedraaid dus ben bang dat ik daar niks aan kan veranderen. De manager van de bouwmarkt zei dat ik meer teflontape moest gebruiken zodat die vast zit in een rechte positie, maar dat krijg ik niet voor elkaar. Met of zonder teflontape, veel of weinig teflontape en met of zonder rubberen ringetje in het y stuk... het maakt niet uit, hij komt op dezelfde manier uit.

Weet iemand hoe ik dat y-stuk wel recht kan krijgen?
En of de aansluiting dus zo zonder waterstop kan zonder gevaar voor mijn wasmachine?

Hij staat op laminaat in mijn keuken, dus het liefst heb ik met waterstop, maar ik heb nu al ruim 4 uur getobd en inmiddels kapotte handen van het draaien, ik weet niet meer hoe ik het kan oplossen. Hopelijk iemand hier wel.

Groetjes,
Klusprobeerder
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Messing y-stuk in de muurplaat en daar twee kranen in, gebruik geen kunststof y-stuk daarvoor.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu