Wasmachine heeft moeite met te weinig water uit kraan

Knijntje

  • #1
Hi allemaal,
Eerst dacht ik dat de waterstop misschien niet goed meer was, maar er blijkt gewoon weinig water uit de kraan te komen. Het is op zolder (op 4 hoog) waar ik een washok heb. De vorige bewoners wasten hier ook al en die daarvoor ook. Mijn wasmachine leek er aanvankelijk ook geen grote problemen mee te hebben maar nu is dat anders; ik krijg de melding dat hij te weinig water krijgt en dan springt hij op pauze. Vervolgens kan ik hem gewoon door laten draaien door op "play" te drukken. Maar het niveau van water in de trommel blijft veel te laag (niet zichtbaar).

Mijn vraag is tweeledig:

1.) Kan ik iets doen om de waterdruk hoger te krijgen op zolder? Iets waar je ook echt wat aan hebt tenminste. Beneden (op drie hoog) krijg ik de ketel op maximaal 1,2 overigens. Verder geen problemen daarmee of zo.

2.) Mijn wasmachine is sowieso aan vervanging toe vanwege een aantal kwalen waardoor het programma veel te lang duurt. Zijn er wasmachines die het water wat binnenkomt meten of wegen zodat de trommel gewoon gevuld wordt zoals het hoort? Dus dat hij gewoon wat langer over het vullen doet?

Mijn dank is groot! :):)
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
En nieuw machine gebruikt in zijn algemeenheid minder water i.v.m. de milieueisen etc.

waterdruk kan je verbeteren door het plaatsen van een hydrofoor achter de watermeter om de druk te verhogen.

heb je het filter als eens uit de kraan gehaald
kan ook verstopt zijn door kalk
 

Knijntje

  • #3
Het filter is helaas OK. Ik wilde dat het daar aan lag....

Toch raar dat andere machines hier wél werkten en die van ons niet meer (in het begin kregen we geen meldingen). Ik zie hoe weinig water er uit de kraan komt en ik hoor de machine het een beetje moeilijk hebben met water in de machine pompen... Of tenminste... er is iets dat pompt op het moment dat het water de machine in gaat en ik hoor zo'n zoemgeluidje wat meestal aangeeft dat iets het moeilijk heeft... Arm ding ;)

Weet werkelijk niet of ik een gloednieuwe machine moet aansluiten op een kraan waar zó weinig water uit komt.... Damn... En dát terwijl mijn voorgangers het kennelijk óók deden.... Misschien dat het aan de wasmachinekraan ligt... Die vervangen... Al is het een moderne... Het valt me wel op dat hij maar een paar slagjes open kan. Mischien is dat het!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Vervang de kraan maar als die niet verder open wil, dan is het probleem zo goed als zeker opgelost.
 

Knijntje

  • #5
Het probleem is inderdaad opgelost! :):)
Kraan vervangen. Het leek mij zo onwaarschijnlijk dat een kraan faalt... Totaal geen ervaring met kranen die ooit falen... Maar nu wel dus, hahaha. Straks wordt ik nog een rot in 't vak ;)
Ik denk dat er teflon tape in de leiding zat. Dat kwam eruit toen ik de nieuwe kraan vol open zette om de waterstraal te testen. Misschien was de oude kraan nog goed zelfs.... Afijn, hoofdstuk afgesloten. Al kwam ik zelf op het idee, tóch bedankt voor het meedenken!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu