Tijdelijke opstelling wasmachine & droger in badkamer op 32mm afvoer

Juul..

  • #1
Wij zitten midden in een verbouwing van een woning, en we zijn bijna zover dat we op de 1ste verdieping kunnen gaan wonen. Dit betekent ook dat we daar tijdelijk de wasmachine en droger op moeten stellen. Dit gaan we doen in de badkamer, daar heeft bij de vorige bewoner ook een wasmachine gestaan. Deze badkamer hebben we niet verbouwd, en we zijn dus gebonden aan de afvoer van 32mm die hier uit de muur komt. Deze afvoer is metaal, en voorzien van een klemring met (hard geworden) rubber. Hoe kan ik dit het beste realiseren? Ik begrijp dat het niet ideaal is maar ik moet het eigenlijk toch werkend krijgen voor ± een half jaar, tot de beneden verdieping klaar is. Daar komen namelijk dan de wasmachine en droger op hun vaste plek te staan.

Nu had ik bedacht een overgang te maken naar 40, daarmee een stukje (±0,5m) te stijgen zodat dat als buffer werkt, en daarop dan iets als onderstaand aansluiten. Dit lijkt mij een gesloten verbinding op te leveren, in mijn geval beter als een open leiding waar ik het slangetje in hang omdat dan het water er bovenuit zou kunnen komen als het niet snel genoeg weg kan. Zou dit gaan werken? Dien ik in een dergelijk 'gesloten' systeem een sifon te plaatsen? Of moet ik misschien een beluchter plaatsen omdat het water anders niet goed kan zakken? Of zou dit ervoor gaan zorgen dat het begint te borrelen in de wastafel of douche? Alle advies is welkom!

1620283527094.png
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Plaats even een foto van de afvoer.
 

Juul..

  • #3
Dat had ik eigenlijk wel meteen kunnen doen, hier is ie. De foto is overigens gedraaid, dus hij steekt schuin naar links uit de muur.
6B9118ED-C73D-4B34-83B9-921CB94E5B35.jpeg

7670B3B5-A7F3-4684-B582-38F972C82688.jpeg
 

ABCDE

  • #4
Hangt af van hoe snel de wasmachine hoeveel water afpompt. Zonder verder verloop van riolering te weten weinig zinnigs over te zeggen.

Ik zou niet zonder sifon doen. Dan eerder dmv 110mm buis een buffer maken...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Anderekant van de muur is dit de keuken?
Want dit is een lodenleiding die vaak naar een koker of achterzijde van een keuken kastje uit komt.
 

Juul..

  • #6
Nee helaas, de badkamer zit op de eerste verdieping, andere kant van de muur is de overloop. De afvoer zakt hier naar beneden om in de vloer bijeen te komen met de rest van de afvoeren, dus daar wordt hij dikker.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu