Warmwatertemperatuur verhogen zinnig?

Coen

  • #1
Net een nieuw huis betrokken met CV.

Met dit koude weer krijg in de achterkamer niet echt (snel) warm. Er hangt ook maar een kleine radiator. Van de zomer wil ik die gaan vervangen.

Ik vroeg me af of een tijdelijke oplossing van het warmte probleem is het verhogen van het warmwatertemperatuur van de CV.

Dit kan namelijk met mijn Vaillant hr combi- ketel. Of maakt dit niks uit?
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
:cool: Beste Coen, als het een nieuwbouw huis betreft dan kan het zijn dat de huidige radiator wat krap is, de laatste jaren gaat men bij berekening uit van max -7 graden, dus op het moment kan het wat moeilijk worden voor sommige ruimten.

Opvoeren van je cv-water temp kan via een menu systeem op de ketel,dit werkt middels de knoppen op je toestel - zie hiervoor de gebruiksaanwijzing... succes.
 

Mik

  • #3
Je kan de aanvoer temp. gewoon wat hoger zetten.
Ik weet niet waar die nu op staat maar een temp. van 75 tot 85 graden heb je waarschijnlijk wel nodig nu het zo koud is, is wel afhankelijk van de installatie zelf.
 

TSPaul

  • #4
Een hr ketel kan op de zuinige stand staan deze is via de knoppen bij het display te verhogen.
ALs je de documentatie van de ketel niet erbij hebt is die online te bekijken.
 

GJC

  • #5
Sorry hoor, maar ik zie geen echt antwoord op de vraag. Volgens mij heeft het verhogen van de temperatuur geen zin. Het referentievertrek (waar je thermostaat hangt) zal ook sneller warm zijn. Effect is dus nihil. Oplossing zou kunnen zijn het geheel waterzijdig in te regelen (genoeg over te vinden via google)

GJ
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het is eigenlijk een beetje moeilijk te beoordelen, hoe het daar in dat huis in elkaar zit. Is die radiator in die achterkamer de enige, en hangt daar ook het thermostaat, dan is het zinnig de keteltemperatuur te verhogen.

Is die achterkamer een aparte kamer en hangt het thermostaat en een hoofd-radiator in een (ander) hoofd-vertrek, dan heeft het inderdaad geen zin...

Allemaal gelijk! :P
 

Marnix

  • #7
Als aanvulling hierop denk ik dat de topicstarter eigenlijk zelf al de beste oplossing voor handen had;

Het vervangen van de betreffende radiator :mrgreen:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu