Warmwaterleiding zet uit en tikt hierdoor

Moreno

 • #1
Hi allemaal, ik ben bezig met de laatste loodjes van m’n keuken verbouwing en heb de warmwaterleiding ingevreest, nu wou ik deze netjes wegwerken door er snel gips overheen te doen en daarna te stuken.

Doordat deze leiding uitzet als er warm water gebruikt wordt hoor ik een tikkend geluid totdat de leiding weer koud is. ( dit komt waarschijnlijk doordat de leiding uitzet en te krap in het gips zit weggewerkt). Je hoort het namelijk achter het stuk waar gips overheen zit. Wat vinden jullie een goede oplossing hiervoor ?

ik zelf dacht zie foto: zo’n isolatie buis erom heen te doen en dan met snelgips erover heen. Zodat de buis iets meer ruimte heeft tussen het gips. Maar ben benieuwd naar andere meningen !

F7770E43-4D1A-475B-A27A-413C6780DB98.jpeg 0C0E01F6-973E-4A8B-8C43-F2AB2ED92CFA.jpeg FF9F0EC1-5B5A-41B6-AC6D-8B544FE9BB5E.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  Moderator
  • #2
  Koper hoort in een mantelbuis te liggen, zodat de buis uit kan zetten.

  Voor isolatiebuis zul je de sleuf nog veel groter moeten maken.
   

  Moreno

  • #3
  Ah bedankt dus eigenlijk een mantel erom heen doen en dan dacht maken ?

  kan ik gewoon zo’n mantelbuis insnijden (zoals die isolatie buis ) om hem om de leiding te kunnen doen ? Thanks !!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu