Warmwater probleem met Remeha Quinta 28C

Huggy

 • #1
Ik ben nieuw op dit forum en ik heb het volgende probleem.
Mijn Remeha quinta 28C combiketel wordt bij het warmwater tappen na een tijdje even koud en dan weer warm vervolgens na een tijdje weer koud en weer warm etc.
In het display staan geen foutcodes maar wel de volgende operationele codes. Voor warm water code 4 en dan na verloop de codes 1, 9, 2 en dan weer de warmwater code 4 en weer 1, 9, 2 en weer 4 etc.
Het probleem treedt op bij alle warmwater tappunten.
Het probleem is spontaan ontstaan nadat de ketel ruim twee jaar goed gewerkt heeft. Ik hoop dat er een Remeha expert onder de lezers is die een oplossing voor dit probleem weet.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
 • #2
Welke temperatuur staat er in het display? En als je de uitlees- mode gebruikt en nr 2 kiest, welke temperatuur zie je dan ?
 

Xr8

 • #3
Als de ketel veelvuldig op code 4 draait ondanks dat er geen tapwater gebruikt wordt dan heb je een probleem met de 3wegklep. Voel eens of je cv leidingen/radiatoren ook warm worden.

Succes.
 

Xr8

 • #4
Aanvulling. De ketel kan ook af en toe op code 4 stoken om het buffervat in de ketel aan te warmen. Dit is echter af en toe en de cv leidingen zullen bij een goed functionerende klep niet warm worden.

Succes.
 

Huggy

 • #5
Bedankt voor de snelle reactie.
Ik heb nog eens even op de ketel gekeken.
Van code 4 naar 1 gebeurd bij 70 graden in het display
De uitleesmode 2. bedraagd 66 graden
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #6
Is het water aan de kraan wel warm als je de warm water kraan open draait, en heb je een volle straal zolas je gewend bent?
 

Huggy

 • #7
Dat klopt het water aan de kraan is goed heet en de straal is zoals we gewend zijn. Ik heb ook de filters gecontroleerd en er is niets verstopt.
 

Grashopper

 • #8
Het lijkt erop dat de ketel staat te pendelen. Dus branden op warmwater (4), temperatuur te hoog, stoppen (1), regelstop (9) en weer starten (2). Hierdoor zal de temperatuur van het water gaan schommelen. Het toestel gaat pendelen als hij de warmte niet kwijt kan. Je schrijft dat het op alle tappunten is. Een verkalkte douchekop kan het dan niet zijn. Controleer eens het deellasttoerental. Deze moet conform de instellingen in de documentatie staan. Heb wel eens meegemaakt dat de instellingen spontaan gingen verspringen. Controleer ook even de ingestelde tapwatertemperatuur.
Feitelijk wordt de aanvoertemperatuur te hoog. Het toestel kan de warmte niet kwijt. Je platenwisselaar zou ook verkalkt kunnen zijn maar dat maak ik zelf weinig mee.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #9
Zoals ik lees gaat de ketel bij 71 graden op code 9.
Hoe heet staat je warmwater temp ingesteld, en waarop is parameter I (van isaac) ingesteld.
 

Huggy

 • #10
Ik heb even wat huiswerk gedaan en uitgevonden dat het tapwater staat ingesteld op 60 graden. Na wat zoekwerk de I parameter gevonden die staat op 20 graden. Tot nu toe alles volgens fabrieksinstellingen. Het deellasttoerental kan ik niet vinden. Maar wel het vollast toerental dat is 4200 en het laaglast toerental dat is 1200. Ook weer de fabrieksinstellingen.
M.i is er ook nooit iets aan fabrieksinstellingen veranderd.
 

Wilibald

Specialist Verwarming
 • #11
Als hij zo als ik in eerdere posting van je las, je gewoon een volle straal warmwater hebt en de warmwatertemperatuur op 60 staat en het toestel bij 70 graden in de blokkering gaat, vermoed ik dat je brander automaat de kuren heeft. Zit het toestel nog in de garantie?
zoja laat het door de installateur doen, dan kan die het via de fabrikant regelen.
 

Grashopper

 • #12
Deellast is gelijk aan laaglast. Zou een installateur inschakelen. Toestel lijkt toch te warm te worden. Mogelijk een onjuiste sensorwaarde. Of automaat defect.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu