Warmte isolatie vloer

Syncmaster

  • #1
Hallo allen. Beste wensen voor 2011.
Hier alvast de eerste vraag van een startend klussen :lol:
Mijn nieuwe woning 'hangt' boven een doorloop. Er zit dus niks onder. Heel fijn. Geen onderburen. Maar wel een hele koude vloer. Lamninaat. Ik heb even gekeken wat er onder ligt. Een aluminium folie isolatie.

Nu wil ik de vloer opnieuw/extra isoleren. Wat voor materiaal kan ik gebruiken? Het gaat mijn dus puur om warmte isolatie. Zelf zit ik te denken om nog een laag van dat goud kleuringe folie boven op de bestaande folie te leggen.

Moet ik ook nog van die groene of bruine softboards onder leggen?

PS: Ik heb nog nog maar 1 cm over tussen mijn plinten en de drempel. Heel dik materiaal kan ik dus niet gebruiken.

Alvast bedankt voor jullie advies!
 

Chathanky

  • #2
Met die cm ga je het probleem niet echt oplossen.
Als het mee zit gaat de temperatuur van de vloer 0,5 tot 1 graad omhoog.
 

MvanV

  • #3
Het mooiste zou zijn als je je aan de onderkant in die overloop er een laag isolatiemateriaal kan bevestigen. Dat kan je dan weer met gipsplaten oid afwerken.

Als je het met die ene CM moet doen dan valt het niet mee, dat is eigenlijk erg dun om veel te doen.
Je kunt dan het beste een materiaal nemen wat van schuim is. Dat isoleert beter dan papier. Lagen folie is dan een idee, maar wat ook een idee is is om dunne schuimplaten te nemen. Je hebt bij veel bouwmarkten blauwe schuimplaten (die ze verkopen voor extra geluidsremming bij appartementen). Dat is ook erg goed warmteisolerend.
Bij de grote duitse bouwmarkt heb je ook een soort groen schuim op rollen en in platen. Dat is van PUR, dus dat isoleert ook wel goed.

De goudkleurige folie is erg geschikt, alleen te dun. Met metaalcoatings mag je niet zomaar meer lagen doen want vocht er onder zal wel bij het dweilen er kunnen komen maar niet meer verdampen, dat wordt zompig. De goudkleuige folie kan je wel verdikken met ander schuimmateriaal, maar dan moet de goudkleur bovenop.


WIl je het echt oplossen, en kan het niet van onderop, dan zou je ook de deuren iets kunnen afkoren met een cirkelzaag, hogere drempels zetten en dan een laag isolatieplaten aanbrengen (bijvoorbeeld hardschuimplaten)
 

Syncmaster

  • #4
Dan wordt het dus eerste damp dichte folie. Dan schuimplaten en dan goud/alu folie er boven op (alufolie heb ik nu onder de vloer liggen en wil deze bij voorkeur herbruiken)? Zijn die groene platen (Calypso) ook goed? Of zijn die foamplaten beter? Ik heb ze in het zwart en blauw gezien.
 

MvanV

  • #5
Dampdiche folie hoeft niet. Dat is die goudlaag ook al. Dampdichte folie moet ook altijd aan de warme kant. DIe alu kan je dus bovenoip hergebruiken.
Ik ken calypsoplaten niet goed. warmteisolatiematerialen zijn het beste als ze zo lichtgewicht mogelijk zijn. Schuimig materiaal is dus het beste.

Bij goede materialen staat er ook de warmteisolatiewaarde op.
Dat is in R of in warmtegeleiding.
Een R moet zo hoog mogelijk zijn. Een u of L zo laag mogelijk.

Geluidsisolateiwaarden zeggen niets: dat is een andere tak van sport, dan werkt geperst papier juist weer wel goed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu