Isolatie (geluid en warmte) houten verdiepingsvloer

Bembi

 • #1
Dag,

hierbij een post over isolatie van een houten verdiepingsvloer. Er is op dit forum eerder over gepost, maar de posts zijn al een aantal jaren oud. Misschien zijn er nieuwe inzichten en ontwikkelingen, vandaar een nieuwe post.

Ik heb een zoldervloer en een eerste etagevloer: houten planken dwars op draagbalken gespijkerd. Aan de onderzijde van de balken zijn gipsplafonds geschroefd. Deze plafonds wil ik laten voor wat ze zijn.

Ik wil beide vloeren graag isoleren: geluid en warmte. Ik lees verschillende methodes: zwevende vloer met platen, opvulvlokken, opvul met steen- of glaswol (glaswol wil ik trouwens niet gebruiken, volgens mij is dat materiaal erg slecht voor je longen).

Op internet is het nodige te vinden, ik zoek onafhankelijk advies op grond van opgedane ervaring met verschillende methoden. Welk advies geeft u mij voor de isolatie?

Bij voorbaat vriendelijke dank, groeten, Bembi
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Ruimte tussen plafond en planken vullen met steenwol.
   

  Bembi

  • #3
  Dag Walker,

  dank voor je snelle reactie!

  Kies je voor dat materiaal omdat het zowel geluid als warmte isoleert?

  En moet je dan proppen, of 'normale' banen insteken?

  Groet, bembi
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #4
  Als het plafond moet blijven zitten ga je dus de planken eraf halen? Dat is een aardige klus. Kijk alvast eens of ze aan de zijkant wel los te halen zijn. Vaak zit stukwerk over de planken heen. Of staan er binnenwanden op.

  De nieuwe isolatie gebruik je in plaat-vorm. Deze monteer je tegen de onderkant van de planken. Gewoon netjes klemmend, met aan de onderkant een ondersteuning tegen het uitzakken. Niet proppen, maar ook geen kieren rondom.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu