Wapening van beton steekt uit!

Help! Ik heb net een huis gekocht. Ik ben nu de keuken aan het verbouwen en kom na het weghalen van een bedekkingspanneel een gat in het beton tegen waar de wapening uitsteekt. (Zie foto) Wat moet ik hiermee???Ik ben bang dat er betonrot op kan treden. Moet ik dit gat dichtmaken? En hoe?
IMG_2709.jpeg
 
@Ronny bedankt voor je reactie. Ik heb het opgezocht en dat lijkt me inderdaad waarschijnlijk. Dat is een opluchting. Is het erg als deze ankers verroest zijn? En hoe kan ik dit gat het beste weer dichten?
 
Het keukenblad komt een stukje onder het kozijn denk ik.

Dan blijft er dus een klein stukje muur over, samen met het platte stuk.

Hoe worden beide stukken afgewerkt? Stuc/tegel? Vensterbank?
 
@HenkL14 Het keukenblad komt inderdaad een stukje onder het kozijn. Er komt ook een vensterbank met daaronder een bedekkingspanneel, zoals het nu ook al zat. In principe zie je het gat dan niet meer, maar ik vraag me af of ik er niet beter aan zou doen om het alsnog te dichten of te behandelen met iets om de roest tegen te gaan?
 
Ik denk dat het met de roest wel mee zal vallen maar opvullen kan zeker geen kwaad. Ik zou dat met gips doen, maar misschien is pur-schuim al genoeg.

Maar misschien hebben de specialisten hier op het forum een andere tip om dit weg te werken, dat kan.
 
  • Like
Waarderingen: Vloor

Gerelateerde klussen

Reacties
5
Weergaven
626
Reacties
3
Weergaven
1K
Reacties
7
Weergaven
41K
Binnenmuren, wanden en plafonds
Kees1024
Reacties
8
Weergaven
350
Binnenmuren, wanden en plafonds
IJkenhout
Reacties
16
Weergaven
467
Binnenmuren, wanden en plafonds
Boertje125

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu