Wapening plafond douche

Wapening

  • #1
Hallo allen,

na een lekkage van een warmwaterleiding in het plafond van de doucheruimte is de leiding gerepareerd door een loodgieter. Vanuit de bouw (ruim 15 jaar geleden) was de leiding middels een muurplaat bevestigd geweest en was deze direct weggewerkt in een stuclaag van het plafond (zie foto 1). Door het uitzetten van de leiding, kwam de leiding in aanraking met betonijzer en is hierdoor gaan lekken. Bij het repareren van de leiding kwamen we dus tot de ontdekking dat er sprake is van blootliggende wapening in het plafond (zie foto 2 na reparatie). Nu willen wij de douche opknappen en de aannemer heeft voorgesteld het gat op te vullen met pur en een verlaagd plafond te installeren, zodat er geen vocht bij het betonijzer kan komen.

Ik vraag mij af of door deze werkwijze er een risico bestaat op betonrot of dat er betere alternatieven zijn om het risico op betonrot te voorkomen.

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Met vriendelijke groeten,

R.B.

FA2753AB-604E-44B9-905F-8119BA075851.jpeg 48306284-8408-4845-A4B8-D40C2BE00A7A.jpeg
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Snel op zoek naar een andere aannemer. Een gat in een betonvloer hoort met een betonreparatiemiddel opgevuld te worden. Om de leiding+koppelingen eerst een mantelbuis/isolatie doen.
 

Wapening

  • #3
Hallo IJkenhout, dankjewel voor jouw snelle reactie.

Welke isolatietape zou jij adviseren voor de koppelingen in het Plafond?
Groeten R.B.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
In principe is elke schuimlaagje prima. Het liefst niet met een te glad oppervlak (zoals alufolie). Buisisolatie of kantband is bv. prima.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu