Plafond wapenen met glasvlies en daarna vlakstucen/filmen

Ffreddy

  • #1
Hallo,

Inmiddels heb ik al weer een tijdje een zwevend plafond in de keuken hangen. Ik was van plan om deze te glasvliezen met glasvlies welke vrij is van structuur. Ik heb deze soort eerder gebruik en toch kun je zien dat er vlies op zit. Ook na enkele lagen. Om een zo glad mogelijk resultaat te behalen overweeg ik om het plafon te daarna te stucen of af te filmen. Het glasvlies is nodig omdat er op enkele plaatsen de kanten zonder verjonging van een AK wandgipsplaat bij elkaar komen (Ik was toen nog niet op de hoogte van het bestaan van de 4AK plaat met 4 afgeschuinde kanten.

Er bestaat een kant en klare pasta van een bekend plamuurmerk die je met een roller aanbrengt en natrekt met een trekker/rubber. Iemand hier ervaringen mee?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Waaruit bestaat het bestaande zwevend plafond nu ?
 

Ffreddy

  • #3
Gipsplaat (Wandplaat met 2 afgeschuinde kanten) 12,5mm. De schuine kanten hiervan zijn gewapend en voorzien van gipsplaatvuller. De korte zijden (zonder afgeschuinde kant) zijn iets van elkaar af geplaatst en deze aanzet is ook voorzien van vuller. Daarna heb ik het éénmaal met verdunde latex gesausd. De niet gewapende kantjes vertonen nu een lichte scheur. Vandaar dat k hem wil wapenen met glasvlies. Maar zelfs de structuurloze geeft toch iets van een lichte structuur en dat wil ik eigenlijk niet. Vandaar dat ik hem wel wil affilmen met bijvoorbeeld het genoemde product.
 

Ffreddy

  • #4
Iemand die weet of er over glasvlies op gipsplaat (die is voorgestreken met verdunde latex) is heen te stucen. Of is er iemand die ervaringen heeft met dat kant en klaar product?
 

BeeTeeWee

  • #5
Mijn ervaring is dat dat wel lukt. Ik heb ook een ruimte in huis waar al glasvlies op het plafond zat. Daar hebben we met MP75 overheen gestuukt. Dat is nu 5 jaar geleden en dat plafond ziet er nog steeds prima uit.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu