Oude radiatoren zijn ook geschikt voor lagere temperaturen.
Al jaar en dag bestaat een weersafhankelijke regeling die ook de oude radiatoren ook op lagere temperaturen aansturen. Zelf stook ik ze met 50 graden en dat zijn ook oude radiatoren.
Veel water opwarmen dat langer duurt betekend ook dat het langer duurt voordat het af koelt. na het afslaan van je ketel is die warmte nog steeds binnenshuis en zal langer zijn warmte afstaan. Bij radiatoren met weinig water is het gevolg dat je ketel sneller weer het weinige water moet aanwarmen.
Het snellere aanwarmen klopt, maar betekend ook sneller afkoelen.
Waar zou die warmte blijven van die radiatoren met veel opgewarmd water?
Als je de rest leest lees je dat het gaat om 1 op 1 uitwisselen, zelfde type en formaat radiatoren.
Bij het vervangen van je armaturen kan dit best een verbetering hebben gegeven omtrend je energieverbruik. Niet bekend hoe het was gesteld met de oude en nieuwe inregeling van je installatie.
En 500 euro is best veel, maar niet iedereen beschikt over een woning met een inhoud van 2000M3. En onbekend is hoeveel die besparing is over het totaal van je gasrekening. Sommigen moeten het doen met 200m3 of 300 m3 En dat is rond de 10 x minder de inhoud met dito gasrekening . Een flatgebouw kun je bv. niet vergelijken met slechts een enkel appartement.

Met een dergelijke inhoud kan een strenge en een zachte winter het verschil maken.
Vergelijken is leuk maar dan wel eerlijk en doordacht.
Er zijn fabrikanten die je beloven dat je 12% kan besparen. Dat zijn idd fabrikanten. Als je daar van uit moet gaan maakt het ook niet uit, iedereen is de beste. Er is geen enkel onafhankelijk onderzoek dat kan dat aantoont dat dat werkelijk zo is. Mocht het wel zo zijn zie ik graag een verwijzing. En tot het tegendeel wil ik het er bij laten.
