Wandopbouw houtskeletbouw: advies opbouw wand

mbergnl

 • #1
Beste lezer,

Ik ben al tijdje bezig met uitzoeken hoe, van een te realiseren aanbouw, het houtskelet wandgedeelte op te bouwen. Ik zie zowel hier als in andere forums/bouw info sites verschillende info over dit onderwerp. waarschijnlijk zullen er ook veel wegen naar Rome leiden in dit geval maar ik vraag me af of onderstaande constructie een constructie is die voor wat betreft vochtregulering in orde is.

De constructie is naar mijn idee van binnen naar buiten steeds meer dampopen. Graag advies of A) deze constructie goed werkbaar is of B) wat er anders aan zou moeten.

1604341354696.png


Met vriendelijke groet,

Marcel
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Zal prima gaan. Hou er wel rekening mee dat je het detail rond de aansluiting van de gemetselde borstwering/smetrand beter uit moet werken. Zowel in opbouw als in draagkracht. Ga eventueel over naar steenstrips welke op de (juiste) beplating aangebracht gaan worden.
   

  mbergnl

  • #3
  Dank je! dat geeft in ieder geval vertrouwen in het wandgedeelte. Overgang muur naar hout ben ik nog aan het uitwerken. Hele constructie staat op betonnen fundering met gemetseld half steens buitenblad en gasbeton blokken binnenblad met daarop een broodjesvloer (ook hier ben ik nog zoekende en laat de hele constructie door constructeur doorrekenen voor belasting).

  Onderstaand de details tot nu toe voor fundering inclusief deel opbouw

  1604342316368.png
   
  Laatst bewerkt door een moderator:

  Hharbers

  • #4
  Dampremmende folie achter de OSB aan binnenzijde moet volgens mij dampdichte folie zijn, bijvoorbeeld PE 300 mU dik
   

  mbergnl

  • #5
  Dampdichte wou ik alleen toepassen in het deel waar een natte ruimte komt. De rest (merendeel) gewoon dampremmend.
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #6
  Waarom verschil maken? Ook in een natte cel mag het OSB niet nat worden. Daar zijn hele mooie pasta's met bijbehorende vliesdoeken voor om dit permanent waterdicht te krijgen.
   

  mbergnl

  • #7
  Klinkt logisch als je het zo zegt inderdaad. Dan ga ik voor het geheel voor dampremmende folie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu